Na spletni strani Tajništva Patoralne službe objavljamo nove PPS prezentacije svetnikov. Morda boste našli med njimi tudi svojega krstnega zavetnika. PPS prezentacija lahko služi tudi kot dar, ki ga lahko kot priponko posredujete godovniku. Ob njih Vam želimo milosno preživeti čas! Brigita

 

Svetniki:

Svetnik dneva – krstni zavetik

»Kjer ljubezni ni, jo prinesite vi in poželi boste ljubezen.« (sv. Janez od Križa, Epistolario)

 

 

 

Duhovni poklici: 

»Kdor želi na tem svetu z lučjo premagovati temo, lahko postane električar – ali pa duhovnik. Kdor želi ljudem prinašati moč, lahko postane trener – ali pa duhovnik. Kdor želi odpirati ljudem srca, lahko postane kirurg – ali pa duhovnik.«  (Basil Hume)

 

Papež Benedikt XVI. o svojem srečanju z Bogom ob odločitvi za duhovniški poklic:

“Morda srečanje z Bogom lahko opišem kot nekaj, kar človeku zleze pod kožo in se potem vtisne v njegovo dušo. Čutiš, da pač tako preprosto mora biti, da je ravno ta pot prava. To ni bilo nekakšno srečanje v smislu mističnega razsvetljenja. To področje izkušenj ni tisto, s katerim bi se smel hvaliti. Lahko pa rečem, da je vse to iskanje vodilo k jasnemu, pozivajočemu spoznanju, tako da sem Božjo voljo doživel tudi v svoji notranjosti.”

 

Molitve duhovnika: 

»V semenišču sem skoraj dvajset let hodil k spovedi k duhovniku Anđelku Juriću. Bil je dober, nevsiljiv in ni dejal nobenih vzvišenih naukov. Čutil sem nekaj, kar nisem znal izraziti. Ko pa sem vse ponovno premislil, mi je postalo jasno, kaj je bilo. Znal je prisluhniti ritmu moje rasti in nikoli mi ni niti za trenutek vsiljeval pobožnosti ali verske vaje, ki ni izhajala prav iz mene tudi če je bila še tako priporočljiva. Pred kratkim – zadaj ima že devetdeset let – sva se pogovarjala prav o tem. Povedal mi je svoje načelo duhovnega voditelja in spovednika: spoštovati človeško naravo in prisluhniti spodbudam Svetega Duha v človeški duši, nič vsiljevati po svojem okusu in tudi ne preprečiti zaradi svojega okusa. Hvala mu!« (prof. dr. Ivan Golub)

 

(Pred)božično:

 

 

Križev pot:

Zakramenti, morala …

 

Ostalo:

 

 

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]