E-obrazec Pastoralne statistike 2021

Župniki bodo v decembru po navadni pošti prejeli obrazec Pastoralna statistika za leto 2021 ter dodatni obrazec Župnik in župnijska skupnost v času epidemije in prosimo, da ju izpolnjene pošljete v dveh izvodih svojim dekanom najkasneje do 15. januarja 2022, en izvod pa obdržite za župnijski arhiv.

Ker se nekateri podatki zbirajo občasno z dodatnimi obrazci, letos dodajamo obrazec Župnik in župnijska skupnost v času epidemije, ki obsega vprašanja o službi župnika oz. župnijskega upravitelja, ŽPS, dokumentu Pridite in poglejte (PIP), začeti sinodi … Ta dodatni obrazec je pisan v sinodalnem duhu in bo kot tak tudi razumljen.

Vsako leto se v Cerkvi v Sloveniji zbirajo podatki, ki so obvezni za vatikansko statistično službo in za Letno poročilo Katoliške Cerkve v Sloveniji na SŠK. Za vesoljno Cerkev je zbiranje teh podatkov naša dolžnost, za vodenje (pastirsko službo) župnij in škofij pa so eden izmed koristnih pripomočkov. So pa tudi pokazatelj naše pastorale in delno vernosti navzven. Zato vas vabimo, da s skupnimi močmi tudi to nalogo čim bolj zvesto in resnicoljubno opravljamo.

Hkrati se Vam zahvaljujemo za ves dosedanji trud v zvezi z izpolnjevanjem statistike.

 

Pojasnilo: Na obrazcu Pastoralna statistika 2021 so v tem času epidemije zvezdice v poglavju B in C v postavki Pogostnost srečanj oz. Štev. vseh srečanj v letu, kar pomeni, da poleg srečanj v živo vštejete, tudi tista srečanja, ki ste jih imeli na daljavo preko raznih e-možnosti.

 

OBRAZCA v e-obliki:

 

Igor Dolinšek, voditelj PS

2022-04-22T12:20:26+01:0002. 12. 2021|
Na vrh