• 09. 09. 2023

  Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM na molitvenem dnevu za duhovne poklice

 • 04. 09. 2023

  Napovednik za mesec september

  […]

 • 03. 09. 2023

  Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM ob 100 letnici prihoda Antona Vovka v Metliko

 • 15. 08. 2023

  Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM na praznik Marijinega vnebovzetja

  V evangeliju smo slišali o Elizabeti. Bila je nerodovitna. Brez otrok. In skupaj s svojim možem Zaharijem se je postarala. V notranjosti ves čas bolečina, občutek zavrženosti od Boga, kot bi Bog odrekel svoj blagoslov. Od zunaj pa kazanje s prstom, posmeh in zasramovanje okolice. Nerodovitnost je bila znamenje grešnosti in prekletstva. Prazno in posmehu izpostavljeno življenje. Bi bilo to dovolj trpljenja za prostovoljno končanje življenja? Aktivisti bi rekli, da izpolnjuje kriterije.

 • 11. 08. 2023

  Slovesnosti ljubljanskih škofov na praznik Marijinega vnebovzetja 2023

  Škofje bodo med drugim vodili slovesnosti na Brezjah, v župniji Kranj - Drulovka/Breg in v Novi Štifti na Dolenjskem.

 • 09. 08. 2023

  Izjava ljubljanskega nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM po ogledu v poplavah prizadetih območij

  Težko je gledati ljudi, ki so utrujeni in še vedno trepetajo pred vsakim oblakom, tolažilno pa je videti ljudi in njihovo pripravljenost storiti vse, da bo škoda čim manjša in da se najbolj prizadeti ne bodo čutili zapuščeni. Zato se iskreno zahvaljujem vsem, ki so v teh dnevih naredili vse, da bi bile posledice ujme manjše. Naj jih Bog blagoslovi.

 • 08. 08. 2023

  Spletna stran v prenovi

  Spletna stran je v prenovi, zato nekatere stvari še ne delujejo kot bi si želeli.

 • 08. 08. 2023

  Napovednik za mesec avgust

  Vstopili smo v drug počitniški mesec. Kljub temu pa lahko povabimo na nekaj dogodkov oz. opozorimo na nekaj praznikov.

 • 09. 07. 2023

  Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta pri maši ob 60. obletnici smrti škofa Vovka

  S celonočnimi zasliševanji so ga lomili, zelo so ga lomili, da bi ga zlomili in pripravili do tega, da bi bil pripravljen »sodobno pridigati in ljudstvo dvigati po poti socializma« ter da bi glede tega dal smernice tudi duhovnikom, pa je odločno izjavil, da tega ne bo storil. Začeli so mu groziti: »Boste videli, kam vodite Vi Cerkev. Jutri boste videli, koga bomo od duhovnikov še zaprli. Vsega ste vzro

 • 03. 07. 2023

  Napovednik za mesec julij

 • 01. 07. 2023

  Praznovanje duhovniških jubilejev

  Na prvo julijsko soboto, letos 1. julija 2023, gospod nadškof msgr. Stanislav Zore povabi vsakoletne duhovnike jubilante na tradicionalno srečanje v Bogoslovno semenišče. Da bi se skupaj z njimi zahvalil Bogu za njihovo poklicanost in vsa leta njihove zvestobe. Na začetku svete maše v semeniški kapeli je gospod nadškof pozdravil jubilante in jih spodbudil k hvaležnosti z mislijo, da je bil Bog dovolj močan v njih, da so mogli biti zvesti in vztrajati na poti poklica za Gospodom Jezusom.

 • 29. 06. 2023

  Mašniško posvečenje

  Za konec še eno besedo spodbude. Blaž, ne boj se, da si sam. Ena sama mašna daritev, ki jo boš daroval, bo ponavzočila Kristusa, ki je z eno daritvijo na križu odrešil vse vesoljstvo. Moramo se pa zamisliti mi, dragi bratje in sestre. Zamisliti se moramo nad svojo molitvijo za duhovne poklice. Poklicani se morate zamisliti, zakaj odlašate z odgovorom na Božji klic. Pa tudi naša občestva se morajo zamisliti nad svojo duhovno nerodovitnostjo.