Tedaj jim je rekel: »Pojdite sami zase v samoten kraj in se malo odpočijte!« (Mr 6,31) Jezus je svojim učencem velel, da se malce odpočijejo in podobno bo marsikdo, v teh dneh, izkoristil čas za počitek. Četudi je pred nami, vsaj kar se praznikov tiče, zelo bogat mesec.

V sredo, 3. julija praznujemo praznik sv. Tomaža, apostola. V petek, 5. julija, ko je tudi prvi petek v mesecu, godujeta sv. brata Ciril in Metod. Za sozavetnikoma Evrope, praznujemo praznik zavetnika Evrope, sv. Benedikta in sicer v četrtek, 11. julija. V drugi polovici pa še trije prazniki: v ponedeljek, 22. julija, praznik Marije Magdalene, v torek, 23. julija, praznik Brigite Švedske, sozavetnice Evrope, ter v četrtek, 25. julija, praznik apostola Jakoba, starejšega.

Pred nami pa so tudi naslednji dogodki:

Frnačiškani na Tromostovju vabijo na sveto mašo za uspeh beatifikacije učiteljice Anice Drobnič, ki bo v petek, 5. julija, ob 19. uri. Ta dan bodo skavti začeli s taborom družin, ki bo potekal do nedelje, 7. julija. Z omenjeno nedeljo pa se bodo začele Ignacijanske duhovne vaje za duhovnike, ki bodo trajale do sobote, 13. julija. Medtem v petek, 12. julija, iz Marijinega svetišča na Brezjah vabijo vse bolnike z rakom na molitev in sveto mašo, ki jo obhajajajo vsak drugi petek v mesecu.

V petek, 19. julija, se bodo na Mirenskem gradu začele Ignacijanske duhovne vaje v tišini, z zaključkom v sredo 24. julija. V nedeljo 21. julija, bomo po vsej Sloveniji praznovali Krištofovo nedeljo, ko bomo tudi zbirali sredstva za akcijo Misijonskega središča Slovenije, z naslovom MIVA. Mladi iz Katoliške mladine se bodo medtem odpravili v na poletni teden v Taize, kjer bodo, od nedelje, 21. julija, do nedelje 28. julija. Prav tako v nedeljo, 21. julija, bodo ob 10. uri, na Brezje poromali zakonski jubilanti. Teden pozneje, pa bo že 4. svetovni dan starih staršev in ostarelih.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 01. 07. 2024

Podobni prispevki