Mesec ko bodo šolarji vstopili v počitnice, ko se pomlad prevesi v poletje, pa tudi mesec, ko so naša srca usmerjena k Srcu Jezusovemu. Mesec junij prinaša naslednje praznike: v petek, 7. junija, slovesni praznik Srca Jezusovega, v ponedeljek, 24. junija, slovesni praznik rojstva Janeza Krstnika, ter slovesni praznik apostolov Petra in Pavla, v soboto, 29. junija.

V sredo, 5. junija, ob 11. uri, bo imel akademik Jože Kraševec predavanje z naslovom Razsežnosti izzivov v pripravi novega slovenskega prevoda Svetega pisma in sicer v prostorih SAZU. Ta dan bo v attriju frančiškanskega samostana v Ljubljani, ob 20. uri, okrogla miza o evtanaziji. V petek, 7. junija, bo ob 16. uri, slovesno v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani. Slovesno sveto mašo ob 100-letnici škofovskega posvečenja častitljivega Božjega služabnika Janeza Frančiška Gnidovca in 400-letnici obstoja Misijonske družbe bo vodil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik. Pri frančiškanih v Ljubljani pa bo ob 19. uri sveta maša za uspeh beatifikacije slovenskega mučenca Franca Cvara. Dan pozneje, v soboto, 8 junija, pa bo na Ptujski gori, ob 9. uri, vseslovensko srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Ta dan bo v središču Ljubljane, na Pogačarjevem trgu, od 14. ure dalje potekal dan za Magninificat. V nedeljo, 9. junija, pa bo ob 14. uri na Rakovniku v Ljubljani, vseslovensko srečanje otroških pevskih zborov.

Drugi petek v mesecu je na Brezjah posvečen bolnikom z rakom, ta mesec bo to 14. junija, molitev rožnega venca se začne ob 18.30. Tudi dan pozneje, v soboto, 7. junija, se bo dogajalo na Brezjah, tam bo namreč 56. narodno romanje bolnikov, invalidov in ostarelih, z mašo ob 10. uri.

V ponedeljek, 17. junija, Katoliška mladina vabi na taizejsko molitev, ob 20. uri v Ljubljani. V torek, 18. junija, ob 18.30, bo v ljubljanski stolnici maša za domovino, pred dnevom državnosti.

Ob koncu meseca še dve povabili. Mlade na srečanje skupine Žejni Besede, ki bo v petek, 28. junija, ob 19. uri v Ljubljani. V soboto, 29. junija pa lepo vabljeni na mašniško posvečenje v ljubljansko stolnico, s pričetkom ob 10. uri.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

 

 

 

Objavljeno 07. 06. 2024

Podobni prispevki