Nastopil je predzadnji mesec letošnjega leta, mesec november. Zbrali smo nekaj dogodkov, ki bi vas utegnili zanimati. Najprej prazniki v tem mesecu:

Za nami je že praznik vseh svetih. V četrtek, 9. novembra, se spominjamo posvetitve lateranske bazilike. Zadnja nedelja Cerkvenega leta je posvečena Kristusu, Kralju vesoljstva, letos 26. novembra. V četrtek, 30. novembra, prav ob koncu meseca, pa je praznik sv. Andreja, apostola.

Kaj pa dogodki h katerim vas vabimo? V četrtek, 9. novembra, vas v okviru Kregarjevega dne, vabijo na odprtje razstave ilustracij Marije Bobič. Dogodek se bo v atriju pred zavodsko cerkvijo začel ob 17. uri. Isti dan ob 19. uri bo še zadnji izmed Nikodemovih večerov. Potekal bo ŠD Vincencij, z naslovom Kako živeti kot učenec Jezusa Kristusa?, gost večera pa bo celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. Katoliška mladina vabi dan pozneje, v petek, 10. novembra, k javni molitvi rožnega venca (vabljeni predvsem mladi možje in fantje). Molitev se bo na Kongresnem trgu začela ob 6.30.  Zvečer se bodo, saj je drugi petek v mesecu, na Brezjah zbrali bolniki z rakom. Molitev, ki ji bo sledila sveta maša, se bo začela ob 17.30.

V Zavodu sv. Stanislava obeležujejo 30-letnico ponovnega delovanja. To bodo proslavili s slovesno sveto mašo, ki bo v ponedeljek, 13. novembra, ob 10.30, v ljubljanski stolnici in slavnostno akademijo, ki bo v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja, v torek, 14. novembra, ob 17.30. Zvečer pa bo Večer + ob 19. uri, v Antonovem domu na Viču.

Bogoslovno semenišče pripravlja duhovne vaje za starše bogoslovcev, duhovnikov, redovnikov in redovnic, potekale pa bodo od petka, 17. novembra, do nedelje 19. novembra. V tem vikendu je še nekaj dogodkov. V soboto, 18. novembra, bomo obeležili dan slovenskih cerkvenih pevcev, ki bo potekal v Vojniku, začel pa se bo ob 10. uri. Isti dan bo tudi dan molitve za žrtve spolnih zlorab.

Opozorimo še na dva tematska tedna. Najprej na Teden zaporov, ki bo potekal od 19. do 25. novembra in Teden Karitas, ki bo potekal od 27. novembra do 3. decembra. Kot smo že vajeni, Teden Karitas prinaša veliko različnih dogodkov.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

 

Objavljeno 08. 11. 2023

Podobni prispevki