Vstopili smo v pomladanski mesec marec, ki ga bo v Cerkvi zaznamovalo praznovanje velike noči. Ne bo pa to edini praznik v tem tretjem mesecu leta 2024.

V postnem času praznujemo le nekaj praznikov. 19. marca, v torek, praznujemo praznik sv. Jožefa, moža device Marije. Ker je 25. marec, ponedeljek v velikem tednu, se liturgično praznovanje Gospodovega oznanenja premakne na soboto, 23. marca. Z že omenjenim velikim tednom, vstopimo v neposredno pripravo na veliko noč. Na veliki četrtek, letos 28. marca, se spominjamo, kako je Jezus postavil zakrament mašniškega posvečenja in evharistije. Naslednji dan, na veliki petek, 29. marca, se spominjamo Jezusovega trpljenja in smrti na križu. Velika sobota, 30 marca, je dan molitve in premišljevanja pred Božjim Grobom. Veliko noč Jezusovega vstajenja od mrtvih praznujemo zadnji dan meseca marca, v nedeljo, 31.

Dogodki na katere vas vabimo, pa so naslednji. V sredo, 6. marca, vabimo na 5. koncert sezone Sakralnega abonmaja. V cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani bo ob 19.30 uri nastopil komorni zbor Dekor. Pred isto cerkev, pa v petek, 8. marca, vabi Katoliška mladina, k javni molitvi rožnega venca, ob 6.30 zjutraj. Zvečer ob 17.30 pa bo na Brezjah molitev rožnega venca in sveta maša za bolnike z rakom.

Naslednji Večer +, ki ga organizira Katoliška mladina bo v torek, 12. marca, ob 19. uri, v Antonovem domu na Viču. Drugo izobraževanje članov ŽPS in drugih pastoralnih sodelavcev bo v soboto, 16. marca, ob 9. uri v Zavodu sv. Stanislava.

V ponedeljek, 18. marca, Katoliška mladina vabi na Taizéjsko molitev, ki bo v Ljubljani, ob 19. uri. Letošnji Teden družine bo skrajšan, od torka 19. marca, do sobote, 23. marca, potekal pa bo pod naslovom Velikonočna skrivnost v družinskem življenju. V sredo, 20 marca, bo v Stični in preko spleta potekal Teološki simpozij, katerega osrednja misel bo Če boste imeli ljubezen med seboj … (Jn 13,35). Pričetek ob 9. uri.

V petek, 22. marca, Katoliška mladina vabi mlade odrasle na dogodek Žejni Besede. Potekal bo na Starem trgu 34 v Ljubljani, s pričetkom ob 18. uri. Naslednji dan, v soboto, 22. marca, na Brezjah vabijo na postno romanje po rožnovenski poti, sveta maša bo ob 8.30.

Na veliki četrtek, 28. marca, so vsi duhovniki in verniki vabljeni h krizmeni maši, ki bo v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja, ob 9. uri.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 05. 03. 2024

Podobni prispevki