Vstopili smo v, lahko bi rekli, postni mesec marec. Dogodki bodo večinoma povezani s pripravo na praznovanje našega največjega praznika, vstajenja Jezusa Kristusa od mrtvih, velike noči.

V petek 10. marca ob 17.30 uri vabijo vse onkolološke bolnike na Brezje, kjer bo sedaj vsak drugi petek v mesecu molitev in sveta maša za bolnike z rakom. Ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM bo v župnijski cerkvi na Vrhniki, v soboto, 11. marca, ob 12. uri, daroval sveto mašo ob 80. obletnici Gibanja fokolarov. Dogajanje se bo sicer začelo že ob 9. uri v Cankarjevem domu na Vrhniki.

V torek, 14. marca, Katoliška mladina vabi na Večer +. Ob 19. uri, v Antonovem domu na Viču.

V Ignacijevem domu duhovnosti organizirajo posebno ustvarjalno delavnico z naslovom V vrtincu podob. Od četrtka, 16., do nedelje, 19. marca. V soboto, 18. marca, sicer začnemo z letošnjim Tednom družine, ki bo trajal do 25. marca, ko sicer praznujemo praznik Gospodovega oznanjenja in materinski dan. Geslo Tedna družine 2023 je “Mir se začne v družini”. Prav tako v sobto 18. marca in soboto 25., pa Urad za laike Nadškofije Ljubljana, prireja spomladansko srečanje članov župnijskih pastoralnih svetov in pastoralnih delavcev. Obe srečanju se začneta ob 9. uri, potekali pa bosta v Zavodu sv. Stanislava. V nedeljo, 19. marca, praznujemo ob 3. postni nedelji, tudi praznik sv. Jožefa.

Radio Ognjišče vabi na posebno pripravo na post, na radijski misijon. Na njihovih ferkvencah bo potekal od nedelje, 26. marca pa do sobote, 1. aprila.

Pred koncem meseca pa še dva dogodka. Najprej Teološki simpozij, ki bo potekal v spletni obliki, v sredo, 29. marca od 9. ure dalje. Ob 19. uri istega dne pa se bomo v novomeški stolnici povezavli v molitvi za Mir v Ukrajini.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 07. 03. 2023

Podobni prispevki