“Spet kliče nas večnani maj, k v Mariji v nadzemeljski raj …” Melodija, ki je v teh dneh zadonela po mnogih župnijskih cerkvah, pa tudi podružničnih, ponekod pa pobožnost šmarnic ohranjajo tudi pri kapelicah in znamenjih. Kaj vse pa nas še čaka v bogatem maju?

Založba Družina vabi v svojo galerijo, kjer bodo imeli večer o poeziji. V petek, 5. maja, ob 19. uri. Potem, ko smo v četrtek, 4. maja, praznovali god sv. Florjana, zavetnika gasilcev, se bodo gasilci iz vse Slovenije priporočili Mariji Pomagaj na Brezjah. Vseslovensko romanje gasilcev bo v soboto, 6. maja, s sveto mašo ob 15. uri.

Kot vsak mesec, Katoliška mladina vabi na Večer +. Antonov dom na Viču, torek, 9. maja, ob 20. uri. Dan za tem pa dogodek za tiste, ki imajo raje bolj klasično glasbo. V cerkvi Svete Trojice v Ljubljani, bo v sredo, 10. maja, ob 19.30, koncert Sakralnega abonmaja. V četrtek, 11. maja, pa še nekaj za izobražence. V tretjem pogovornem večeru Ad fontes bodo na Fakulteti za pravo in poslovne vede Katoliškega inštituta, gostili akademika prof. dr. Janeza Juhanta. Dogodek bo potekal v veliki dvorani FPPV, z začetkom ob 18. uri.

V petek 12. maja, se boste, tako kot vsak mesec, na Brezjah zbrali bolniki z rakom. Začetek ob 18.30, z molitvijo rožnega venca, nato pa sveta maša ob 19. uri. V soboto, 13. maja, pa bo v Mariboru potekal Pohod za življenje. Na Grajskem trgu se bo začel ob 9.30.

Praznik Gospodovega vnebohoda praznujemo 40 dni po veliki noči in letos bo to v četrtek, 18. maja. Večer prej, v sredo, 17. maja, ob 21. uri pa bodo sodelavci Katoliške mladine pripravili slovesne večernice v cerkvi presvetega Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani. V isti skupnosti vabijoi tudi na taizejsko molitev, tokrat v evangeličansko cerkev v Ljubljani in sicer v četrtek, 18. maja, ob 20. uri.

Maj je posvečen Mariji, eden večjih praznikov za slovence pa je 24. maja, praznik Marije, pomočnice kristjanov, saj je Marija Pomagaj zavetnica našega naroda. Za naš narod pa je pomemben tudi Alojzij Grozde, ki se je rodil 27. maja. Ker letos mineva 100 let od njegovega rojstva bodo na Zaplaz poromali mladi iz vse Slovenije. Romanje se bo začelo v Mirni, večer prej, ob 18. uri. V petek 26. maja se bomo spomnili še na umor Grozdetovega sodobnika prof. Ehrlicha. S spomin na njegov umor bo darovana sveta maša, v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja ob 18:30.

Dva dogodka nas vabita na Brezje. Najprej na majsko romanje po Rožnovenski poti, v soboto, 27. maja, s pričetkom ob 8.30. Ob 9.30 pa se bodo zbrali sodelavci in bralci revije Magnificat, na dnevu za Magnificat.

Ob koncu meseca pa še dva praznika. V nedeljo, 28. maja, praznujemo praznik binkošti, v sredo 31. maja, pa je praznik obiskanja Device Marije.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 06. 05. 2023

Podobni prispevki