Po Marijinem mesecu maju sledi rožnik, mesec junij, po mnogih župnijah ga boste z branjem “vrtnic” posvetili Srcu Jezusovemu. V našem napovedniku najprej vabimo na spominsko spravno mašo v Kočevskem rogu, ki bo v soboto, 2. junija, ob 11. uri.

V petek, 8. junija, bomo praznovali slovesni praznik Srca Jezusovega. Dan kasneje sledi praznik Marijinega brezmadežnega srca. Ta dan bo na Rakovniku potekala Čarna mavrica, kamor ste povabljeni veroučenci iz vseh župnij. Veroučenci iz župnij Radovljiške dekanije pa boste ta dan poromali k Mariji Pomagaj na Brezje, romanje pa nosi naslov “Najstniki romamo“. Ravno romanja na Brezje bodo zaznamovala mesec junij.

Teden kasneje, 16. junija, sledi že 50. romanje bolnikov in invalidov na Brezje. Slovesno romarsko sveto mašo bo ob 10. uri daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. Kot predsednik škofovske konference bo v petek, 21.6. daroval slovesno sveto mašo za domovino ob dnevu državnosti in 25-letnici ustanovitve Slovenske škofovske konference. Ob zaključku šolskega leta bodo na Brezje tradicionalno poromali tudi mladi. Nočno peš romanje, ki bo potekalo 22. in 23. junija se bo začelo v župniji Ljubljana – Šentvid, v petek, 22. 6., ob 20. uri.

V nedeljo 24.6. v Katoliški Cerkvi praznujemo slovesni praznik rojstva Janeza Krstnika.

Na slovesni praznik apostolov Petra in Pavla pa bo v ljubljanski stolnici, ob 9. uri, potekalo mašniško posvečenje za ljubljansko nadškofijo.  V duhovnike bodo posvečeni Primož Meglič iz župnije Ivančna Gorica, Marko Mrlak iz župnije Žiri in Peter Stele iz župnije Komenda. Pridružila se jim bosta tudi redovnika br. Miroslav Pavšek OFMCap iz župnije Zagorje ob Savi ter p. Jona Vene OCist iz župnije Ljubljana – Sveti Peter. Novomašnike priporočamo v molitev, prav tako pa vabimo k molitvi za nove duhovne poklice.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

Objavljeno 29. 05. 2018

Podobni prispevki