Vstopili smo v mesec Srca Jezusovega, ko po mnogih župnijah prebiramo t.i. “vrtnice” in molimo litanije Srca Jezusovega. Čaka pa nas veliko dogodkov.

Katoliška mladina vabi na zadnji letošnji Večer+, po ustaljeni praksi, v torek, 6. junija, ob 20. uri v Antonovem domu na Viču. Redni so postali tudi pogovori Ad fontes, kjer bodo prireditelji tokrat gostili Iva Boscarola, v sredo, 7. junija, ob 14. uri, v veliki dvorani FPPV.

V Cerkvi praznujemo v četrtek, 8. junija praznik Svetega Rešnjega telesa in Krvi. Vsak drugi petek v mesecu na Brezjah poteka molitev za rakave bolnike, tokrat v petek, 9. junija ob 18.30.

Slepi in slabovidni se bodo odpravili na dvodnevno romanje, v torek 13. in 14. junija. V petek, 16. junija, praznujemo slovesni praznik Srca Jezusovega. Dva dni kasneje, v nedeljo, 18. junija, ob 16. uri, bodo v ljubljanski stolnici v stalne diakone posvečeni pripravniki za stalni diakonat. Ta dan se bodo zaključili Vovkovi dnevi v Breznici, ko bo ob 17. uri maša v župnijski cerkvi Žalostne matere Božje.

Pred dnevom državnosti, bo v sredo, 21. junija, bo ob 18.30 v ljubljanski stolnici maša za domovino.

V petek, 23. junija, bodo mladi ob 21. uri iz Šentvida nad Ljubljano poromali na Brezje. 24. junija se bodo mladim na Brezjah pridružili tudi bolni in invalidi, že na 55. romanju, sveta maša se bo začela ob 10. uri. Ta dan sicer praznujemo slovesni praznik sv. Janeza Krstnika.

Na sam dan državnosti, 25. junija, bodo na Brezjah blagoslovili narodne noše. Sveta maša bo ob 10. uri.

29. junija je slovesni praznik sv. Petra in Pavla. Ta dan bo ljubljanski nadškof v stolnici sv. Nikolaja posvetil nove mašnike. Ta dan, zvečer ob 20. uri, Katoliška mladina vabi na Taizejsko molitev.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

 

Objavljeno 06. 06. 2023

Podobni prispevki