Orglarska šola v Ljubljani je s svojim delovanjem začela že leta 1877 in je do leta 1944, ko je bila ukinjena, dala veliko cerkvenih glasbenikov. Ponovno je bila obujena leta 1971, ko je z ravnateljem prof. Jožetom Troštom skrbela za vzgojo primernih sodelavcev, ki so še danes dejavni po naših župnijah.

V današnjem času, polnem številnih ponudb tudi na področju glasbe, ima Orglarska šola v Ljubljani prav posebno vlogo. Njena posebnost je celostni pristop, ki ob pouku orgel skrbi tudi za liturgično igro, ter ponudba raznovrstnih teoretičnih predmetov, ki vzgajajo liturgičnega sodelavca za področje glasbe. Naše osnovno vodilo je kakovost pridobljenega znanja in veščin iz zborovodstva, orgelske igre in cerkvene kompozicije.

Glasbeni sodelavci na župnijah, ki bi želeli svoje znanje izpopolniti, ste vabljeni, da pridete na sprejemni izpit, ki bo v petek, 23. septembra, ob 14. uri in v soboto, 24. septembra, ob 10. uri v prostorih Orglarske šole na Poljanski 4 v Ljubljani (Teološka fakulteta).

Gregor Klančič
vodja Orglarske šole

 

Dodatne informacije

Objavljeno 25. 08. 2016

Podobni prispevki