Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM je dopoldne na dan pred božičem, 24. decembra 2018, sprejel Saro Bevc Jonan z možem Borisom, ki je v dneh po intervjuju na Televiziji Slovenija doživela različne pritiske.

Gospa Sara je begunka iz Iraka, članica Kaldejsko babilonske cerkve, ki se je odlično vključila v slovensko družbo in cerkev. Njeni primer predstavlja svetel zgled integracije, ki temelji na spoštovanju kulture novega okolja brez da se zataji lastna tradicija. Prav to je bilo tudi izredno lepo sporočilo omenjenega intervjuja.

Nadškof Zore se je podrobno seznanil s položajem krščanskih cerkva v Iraku in Siriji, ki so prav v zadnjih letih doživele najhujšo kataklizmo v svoji zgodovini in so na pragu uničenja. Izrazil je izrazil polno podporo Sari Bevc Jonan pri zaščiti njene svobode govora, posebej ko gre za resnico o tragediji njenega naroda in njenih pogledih na Slovenijo in Evropo. Vsakdo ima pravico na spoštljiv način svobodno izražati svoje mnenje in tega si v demokratični družbi ne pustimo vzeti, je že v pridigi pri maši za domovino izpostavil nadškof Zore. Vsakršno šikaniranje Sare Bevc Jonan zaradi njenega prepričanja in pogledov na svet je za demokratično družbo povsem nesprejemljivo in vredno obsodbe.

Gospod nadškof je Sari in možu Borisu v luči vznemirjenja zadnjih dni zaželel miren in blagoslovljen božič.

Objavljeno 24. 12. 2018

Podobni prispevki