Na spletni strani Nadškofije Ljubljana se pridružujemo postni akciji #deliJezusa, ki poteka pod naslovom Blagor ti! Redno bomo objavljali prispevke, ki nam jih bodo pripravili. V postnem času vas sicer želimo obilo blagoslova!

Doc12_0012

Ali dobro poznaš blagre, ki nam jih je Jezus razodel, da bi z njihovo pomočjo našli pot do resničnega veselja?
Imaš nekaj minut na dan, ki si jih lahko vzameš za Boga?
Si želiš letošnji post preživeti na poseben način?
Blagor ti!

Tudi v tem postnem času te ekipa #deliJezusa vabi, da z nami nadaljuješ naše skupno poslanstvo širjenja Božje besede. V tokratni akciji želimo predstaviti vseh osem blagrov, ki jih je Jezus v govoru na gori podal svojim učencem (Mt 5,1-12). Vsak teden bomo premišljevali o enem izmed blagrov s pomočjo 3 posnetkov: ponedeljkov posnetek bo anketa mimoidočim, sredin bo katehetski z razlago blagra, petkov pa bo osebno pričevanje na temo blagra. Ob nedeljah bomo objavili posnetek kratke razlage nedeljskega evangelija. Začnemo že 27. februarja!

Postni akciji smo dali naslov »Blagor ti!«. Pridruži se nam in naj te besede v letošnjem postu veljajo tudi ZATE! Oglej si predstavitveni video in z njim navduši še kakšnega svojega prijatelja!

S tabo želimo deliti nekaj preprostih navodil, kako lahko »delišJezusa« tudi s prijatelji.

1. Pošlji jim e-pošto
Primer e-pošte, ki jo lahko posreduješ:
Živjo! Ne vem, če si opazil, a v tem postnem času poteka akcija #deliJezusa. To je odlična priložnost, da poglobiš svojo izkušnjo Jezusa in jo podeliš z drugimi. Sam sem se odločil, da se ji bom pridružil. Rad bi povabil tudi tebe. Če se prijaviš na strani pridi.com, boš vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo v postu prejel povezavo na kratek posnetek. Pridi in poglej!

2. Posreduj preko Twitterja
Primer Tweeta:
Naj bo priprava na post malo drugačna … sem si rekel in se prijavil na #deliJezusa. Stori to tudi ti na: pridi.com.

3. Deli na Facebooku

  • Všečkaj našo stran in jo deli tudi s prijatelji. Zaradi načina, kako FB deluje, te prosimo, da to narediš z naše FB strani.
  • Deli naš predstavitveni video. Tudi tukaj prosimo, da to narediš z naše FB strani.
  • Napiši na svoj FB zid, zakaj bi rad #delilJezusa.

4. Tiste, ki nimajo dostopa do spletnih omrežjih in medijev, lahko povabiš, da si na programu Exodus TV ogledajo posnetek tistega dne vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo posta ob 7:40, 13:40 in 19:40.

5. Najlepše pa bo, če boš glas o našem projektu, zlasti pa radostno vest o vstajenju našega Zveličarja, širil z osebnim pogovorom ter z veseljem v srcu in na obrazu!

Obilo blagoslova ti želi
ekipa #deliJezusa

P.S.: Svoje izkušnje Jezusa, mnenje, občutke ali predloge v zvezi s projektom lahko pošlješ na naslov: [email protected] ali objaviš komentar na spletni strani: pridi.com.

Objavljeno 22. 02. 2017

Podobni prispevki