Ob zaključku obiskovanja slovenskega srednješolskega tečaja Rast XLVII je skupina 27 dijakov iz Argentine s svojimi voditelji obiskala matično domovino Slovenijo. V sredo, 4. julija 2018, jih je na nadškofiji sprejel ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM.

Dijaki so se gospodu nadškofu predstavili kratkim, a odličnim programom, v katerem so s pesmijo in recitacijo dokazali, da v njih še vedno živi slovenska beseda in kultura. Povedali so, da so se jim končno izpolnile dolgoletne želje obiskati matično domovino Slovenijo.

Gospod nadškof jim je, ko so sedaj ob koncu srednješolskega izobraževanja, položil na srce, naj bodo vse njihove poti na katerem koli področju vedno poti za Jezusom Kristusom. Sv. Avguštin je nekje zapisal, da kdor gre v pravi smeri, z vsakim korakom prihaja bliže cilju. Nekdo pa, ki ne gre v pravi smeri, lahko teče na vso moč, a je vedno bolj oddaljen od cilja. Zato naj imajo mladi pogum, mladostni polet utiranja poti in hkrati cilj Jezusa Kristusa, za katerim hodimo zato, da ne zgrešimo poti, da ne bi utirali poti v zgrešeno smer.

Na koncu jim je zaželel, da bi jim tudi ta obisk Slovenije pomagal k dobri pripravi na maturo in da bi jo konec leta uspešno opravili. Matura naj bo zanje prag, skozi katerega bodo vstopili na novo etapo, etapo študija, ko bo med bogatenjem misli, razuma in različnega vedenja, raslo njihovo srce.

Objavljeno 06. 07. 2018

Podobni prispevki