Nadškofijo so na dan pred praznikom Gospodovega razglašenja, v petek, 5. januarja 2018, obiskali koledniki. Sprejela sta jih nadškof msgr. Stanislav Zore in pomožni škof Franc Šuštar. Prinesli so sporočilo, da se je ljubezen znova rodila, da je v sredo naših noči prinesla mir in pogum, da je mogoče v novem letu priklicati nazaj razumevanje, spoštovanje, medsebojno pomoč, ljubezen … celo tja, kjer je vojna, lakota begunstvo, bolezen nepismenost, brezpotja, revščina. Koledniki, ki so letos prišli iz župnije Kranj – Šmartin, so sicer predstavniki mnogih otrok, mladih in starejših, ki so v božičnem času po mnogih krajih Slovenije oznanjali rojstvo Jezusa Kristusa! Nadškof Zore se je zato preko teh predstavnikov zahvalil vsem kolednikom, ki so se odpravili na pot, kot so to naredili Modri z Vzhoda.

Koledniška akcija sicer poteka v povezavi z Misijonskim središčem Slovenije, v njej pa zbirajo sredstva za podporo slovenskih misijonarjev po svetu. Kot so zapisali na spletni strani Misijonskega središča letos koledniki pomagajo:

Katarini Tomc pri obnovi vrtca v Mozambiku; s. Vidi Gerkman v Albaniji pri podpori osnovnošolcem in študentom; s. Jožici Sterle v Ukrajini pri opremi skupnih prostorov; s. Agati Kociper v Braziliji pri obnovi šolskega poslopja in centra domačih obrti; p. Stanku Rozmanu v Zambiji pri dograditvi cerkve; Ivanu Bajcu na Slonokoščeni obali pri gradnji pastoralnega centra; Danilu Lisjaku v Ugandi pri dograditvi osnovne šole; p. Lojzetu Podgrajšku pri nakupu opreme za šolsko kapelo; Janezu Mescu na Madagaskarju pri gradnji katehetskega doma Ambato ter Janezu Krmelju na Madagaskarju pri gradnji pastoralnega centra Vatanato.

Objavljeno 05. 01. 2018

Podobni prispevki