Nadškofijo so na praznik Gospodovega razglašenja, v petek, 6. januarja 2017, obiskali koledniki. Sprejela sta jih nadškof msgr. Stanislav Zore in pomožni škof Franc Šuštar. Prinesli so sporočilo o novorojenem Detetu, sporočilo, ki v ta svet prinaša upanje in mir. Koledniki, ki so letos prišli iz župnije Ljubno ob Savinji, so sicer predstavniki mnogih otrok, mladih in starejših, ki so v božičnem času po mnogih krajih Slovenije oznanjali rojstvo Jezusa Kristusa! Nadškof Zore se je zato preko teh predstavnikov zahvalil vsem kolednikom, ki so se odpravili na pot, kot so to naredili Modri z Vzhoda.

Koledniška akcija sicer poteka v povezavi z Misijonskim središčem Slovenije, v njej pa zbirajo sredstva za podporo slovenskih misijonarjev po svetu. Kot so zapisali na spletni strani Misijonskega središča so letos koledniki pomagali:

Tomažu Mavriču pri gradnji sirarne v Ukrajini; s. Snežni Večko in Poloni Berlec na Salomonovih otokih; p. Lojzetu Podgrajšku v Malaviju in Janezu Krmelju na Madagaskarju pri nakupu opreme za šolo; p. Stanku Rozmanu pri izgradnji župnijskega doma; Janezu Mescu in Matevžu Strajnarju pri gradnji socialno zdravstvenega centra ter rekreacijskega centra; Danilu Lisjaku iz Ugande pri dograditvi novih razredov; s. Anki Burger iz Burundija pri nakupu zdravil za otroke, Tonetu Kerinu z Madagaskarja pri gradnji večnamenskega prostora ter s. Vidi Gerkman iz Albanije pri izgradnji hiše za družino v stiski.

Objavljeno 05. 01. 2017

Podobni prispevki