Ob zaključku obiskovanja sobotne slovenske šole je skupina 18 dijakov iz Argentine s svojimi voditelji obiskala matično domovino Slovenijo. V sredo, 3. julija 2019, jih je na nadškofiji sprejel ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore.

Dijaki so se gospodu nadškofu predstavili kratkim programom, v katerem so s pesmijo in recitacijo dokazali, da v njih še vedno živi slovenska beseda in kultura. Gospodu nadškofu so povedali, da so že nekaj dni v Sloveniji, da so že osvojili tudi kakšno goro.

Nadškof jih je spodbudil k spoznavanju njihove druge domovine, k srečevanju s sorodniki, da bi odkrivali, kakšne korenine imajo. Zavedati se svojega izvora pomeni veliko bogastvo, je poudaril nadškof. Vaši predniki so morali zapustiti to domovino in so s svojo delavnostjo, znanjem in pravimi vrednotami, v drugi domovini postali zelo uspešni. Zato je gospod nadškof dijakom položil na srce tri poudarke za nadaljevanje obiska Slovenije. Naj poglobijo poznavanje slovenskega jezika, naj srečajo svoje korenine ter naj pri tem pridobijo pravi pogum, da bodo dosegli zastavljene cilje.

Dijaki so nadškofu zapeli:

 

Objavljeno 04. 07. 2019

Podobni prispevki