Na spletni strani Nadškofije Ljubljana lahko najdete osnovne podatke o naši nadškofiji. Pod zavihkom “Nadškofija” boste tako našli podzavihek “Nadškofija na dlani” v katerem si lahko na kratko preberete o naši nadškofiji, o naših zavetnikih in grbu. Tu si lahko tudi pogledate zemljevid nadškofije. Tisti, ki vas bolj zanima statistika, kliknite na “Nadškofija v številkah“. Verjetno že veste, da je stolna cerkev posvečena sv. Nikolaju, kakšna pa je njena zgodovina, pa preberite v zavihku Stolnica sv. Nikolaja. Več kot 550 let je star stolni kapitelj v Ljubljani, tudi o njem imamo nekaj napisanega na naši spletni strani. Nadškofija ima zelo bogato zgodovino, za našo spletno stran jo je na kratko povzel zgodovinar dr. France M. Dolinar. In še zadnje, ko smo pri osnovnih podatkih: naša romarska središča. Tu lahko najdete navdih za kakšno romanje ali pa vsaj izlet po naši nadškofiji.

Bolj kot institucija pa so važni ljudje, ki jo vodijo. Trenutni nadškof metropolit je msgr. Stanislav Zore OFM več o njegovem življenju izveste pod zavihkom “Nadškof metropolit“, medtem ko nekatere njegove pridige shranjujemo na strani “Beseda nadškofa Stanislava Zoreta“. Trenutna pomožna škofa sta msgr. dr. Anton Jamnik in msgr. Franc Šuštar, na voljo vam je njun življenjepis. Če pa bi radi pogledali v zgodovino, pa imamo predstavljene nekdanje ljubljanske nadškofe ter vse ljubljanske škofe od ustanovitve škofije do danes.

Vabljeni, da spremljate novosti na naši spletni strani, sledite pa nam lahko na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

Svoje pobude in želje lahko sporočite na: [email protected]

Objavljeno 16. 02. 2018

Podobni prispevki