Nadškofija Ljubljana

Nadškofija Ljubljana

Nikodemovi večeri 2016 (zbrani posnetki in kratka poročila)

8. večer: Rešena iz pekla

Ania Golędzinowska je na letošnjem zadnjem Nikodemovem večeru, 24. 11., pred polno dvorano Teološke fakultete iskreno spregovorila o svoji življenjski zgodbi. Iz težkega otroštva se je želela izviti z izhodom v svet visoke mode. Toda tudi to okolje je prineslo še nove rane.

Več …

7. večer: Kje so naši sinovi in hčere?

Aleš Čerin

Neža Repanšek

Na predzadnjem srečanju v okviru letošnjih jubilejnih Nikodemovih večerov sta s svojimi prispevki nastopila Aleš Čerin in Neža Repanšek, ki sta spregovorila o vzgoji otrok in mladostnikov ter njihovem osamosvajanju.

Več …

6. večer: Evangelij družine in problemi ljudi

Okrogla miza:

dr. Igor Bahovec, mag. Mojca Belcl Magdič, dr. Blaž Jezeršek

Več …

5. večer: Izzivi vzgoje v digitalni dobi – Izpolnjujoča ali kompulzivna spolnost

V ponedeljek, 21. novembra, je na 5. dogodku v okviru jubilejnih 50. Nikodemovih večerov v Ljubljani obiskovalce nagovoril Peter Topić, strokovnjak s področja zasvojenosti s seksualnostjo.

Več …

4. večer: Praznovanje 50-letnice

Četrtek, 17. novembra 2016, je bil v Ljubljani in Mariboru namenjen praznovanju. V Ljubljani smo obeležili 50 let neprekinjega izvajanja Nikodemovih večerov, v Mariboru pa 40 let. Praznovanje smo začeli s zahvalno mašo v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja.

Več …

3. večer: “Vsakdanja” ljubezen v zakonu

Tretji Nikodemov večer je potekal ob pogovoru o radosti oziroma realnosti ljubezni v zakonskem in družinskem življenju. Z nami sta bila dva zakonska para: Jani in Sanja Jeriček ter Štefka in Peter Dolenc. Slišali smo veliko bogatih spodbud in se tekom večera večkrat nasmejali slikovitemu prikazu različnih dinamik med zakoncema.

Več …

2. večer: Družina med poklicanostjo in resničnostjo

Drugi večer 50. Nikodemovih večerov je potekal pod naslovom “Družina – med poklicanostjo in resničnostjo”. Osrednja tema dogodka je bil pregled glavnih vsebinskih poudarkov posinodalne apostolske spodbude Amoris Laetitia (Radost ljubezni). Gostje okrogle mize so bili dr. Ivo Kerže, dr. Aleš Maver, Karmen Kristan in dr. Stanislav Slatinek.

V uvodnih predstavitvah so se gostje dotaknili različnih vidikov apostolske spodbude.

Več …

1. večer: Jaz – midva – mi pred Bogom

V prvem izmed letošnjih jubilejnih 50. Nikodemovih večerov nas je nagovoril upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek. Svoje razmišljanje je naslovil z »Jaz – midva – mi pred Bogom« z njim pa je želel postaviti nekakšen okvir papeževe apostolske spodbude Radost ljubezni. Tako je že v začetku opozoril na zadnji del dokumenta v katerem papež pravi, da ni nobena družina nebeška resničnost že sedaj, da vendar pa k tej popolnosti vsaka družina teži (Al 325).

Več …

Objavljeno 02. 11. 2016

Podobni prispevki

Na vrh