Pa smo vstopili v novo šolsko leto. Mesec september pa je zaznamovan tudi s tem, da se poletje prevesi v jesen. Kaj pa nas čaka v tem mesecu?

Najprej prazniki. V petek, 8. septembra praznujemo praznik rojstva Device Marije ali mali šmaren. V četrtek, 14. septembra, praznujemo praznik povišanja sv. križa. Ob koncu meseca v četrtek, 21. septembra, goduje sv. Matej, evangelist, v petek, 29. septembra pa se spominjamo nadangelov Mihaela, Gabriela in Rafaela.

Dogodki, h katerim vabimo v tem mesecu, pa so naslednji. V ponedeljek, 4. septembra, ob 19. uri bo v Galeriji Staneta Kregarja, v Zavodu sv. Stanislava, odprtje razstave z naslovom Antični motivi v slikarstvu Staneta Kregarja.

V petek, 8. septembra, frančiškani vabijo na Brezje vse bolnike z rakom. Ob 18.30 bo molitev rožnega venca, ob 19. uri pa sveta maša. Dan pozneje, v soboto, 9. septembra pa bo prav tako na Brezjah škofijski molitveni dan za duhovne poklice, z začetkom ob 9. uri in sveto mašo ob 10. uri. Od 10. do 16. septembra, bo potekal Teden mladih, ki se bo začel z nedeljo mladih in končal s Stično mladih, ki bo v soboto 16. septembra potekala od 9.30 do 22.30.

Ob začetku pastoralnega leta vabljeni na pastoralni tečaj, ki bo v Zavodu sv. Stanislava, v sredo, 13. septembra. Pričetek ob 9. uri.

V nedeljo, 17. septembra se bomo spomnili svetniških kandidatov ljubljanske metropolije, v ospredju pa bo letos Božja služabnica Magdalena Gornik, saj bo slovesna sv. maša v Gori nad Sodražico. Ob 15. uri bo molitvena ura, nato pa sveta maša.

Pred prihajajočim Evropskim srečanjem mladih, ki ga bo gostila Ljubljana, konec letošnjega leta, Katoliška mladina vabi na molitev, ki bo v ponedeljek, 18. septembra, v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani ob 19. uri.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

 

Objavljeno 04. 09. 2023

Podobni prispevki