Loading Dogodki

Letošnji škofijski molitveni dan za duhovne poklice bo potekal v soboto, 9. septembra, na Brezjah pod geslom Poklicani, da bi živeli. Na eni strani geslo predstavlja vlogo krščanskega oznanila, ki prinaša Življenje, da bi imeli polnost življenja. Nagovarja tako krščanske družine in skupnosti kot tudi vsakega kristjana, da bi prinašali drug drugemu »iz dobrega zaklada svojega srca dobro« (Lk 6,45).

Po drugi strani pa nas geslo spodbuja k prevzemanju odgovornosti. Vsak izmed nas ima nezamenljivo vlogo pri misijonskem delovanju Cerkve. Vsak izmed nas je nepogrešljiv člen pri rasti Božjega kraljestva. Zato nenehno »cincanje«, »okolišarjenje« in neodločenost predstavljajo določeno zavoro pri prinašanju radosti odrešenja do vsakega posebej. Z molitvijo želimo ohrabriti in kot Cerkev potrditi vse tiste, ki jih Bog danes kliče na poseben način v svojo službo.

Tudi s tem molitvenim dnevom se borimo za vsako družino, ki ne ceni duhovnega poklica v svoji sredi, za vsako župnijsko skupnost, ki išče načine, kako bi mlade navdušili za velikodušnost in služenje, za vsakega, ki se bori s svojimi strahovi in se boji prepustiti Jezusu. Zato ni vseeno, ali smo na Brezjah ali nas ni. Spodbujam peš romanja in kolesarjenje do Brezij, pa tudi da povabite vse bolne in ostarele, ki ne zmorejo na Brezje, da se z nami povežejo in prispevajo svoj del k učinkovitosti romarskega shoda.

Potek: ob 9.00 molitvena ura, ob 10.00 sveta maša.

Naj bo to dan zaupanja, da je Bog večji od naše stiske.

Jure Ferlež,

voditelj KPP

Déli s prijatelji!