Šolarji so se vrnili v šolske klopi, življenje pa spet v tisti pravi delovni ritem. Mesec september je pred nami.

Društvo katoliških pedagogov Slovenije je pripravilo že 5. Teden vzgoje. Pod naslovom V vzgoji hodimo skupaj, so pripravili razmišljanja kako gresta vzgoja in sinodalnost skupaj z roko v roki. Teden bo potekal med 4. in 11. septembrom. V istem tednu, v četrtek, 8. septembra, pa praznujemo praznik Marijinega rojstva.

S soboto, 10 septembra, bomo na Brezjah molili za nove duhovne poklice. Isti dan bo v Stični konferenca o liturgiji in liturgični glasbi Sacrificium laudis.

Sredi meseca, v sredo, 14. septembra, praznujemo praznik povišanja sv. križa. Ta dan se bodo pastoralni delavci zbrali v Zavodu sv. Stanislava, kjer bodo skupaj razmišljali na letošnjem pastoralnem tečaju.

Tretjo soboto v septembru, 17. bolj natančno, se bodo mladi zbrali v stični na festivalu Stična mladih. V nedeljo, 18. septembra, pa bomo se bomo spomnili svetniških kandidatov v naši metropoliji, pri čemer bo letos v ospredju Božji služabnik škof Anton Vovk.

21. septembra je god in praznik sv. Mateja, apostola in evangelista. Nekaj dni kasneje, v soboto, 24. septembra, bo potekalo 3. vseslovensko srečanje mož. Nedelja, 25. septembra, pa je tudi svetovni dan migrantov in beguncev.

Ob koncu meseca se bomo izročili v varstvo nadangelom, ob prazniku nadangelov Mihaela, Gabriela in Rafaela, ki ga praznujemo, 29. septembra. Katoliška mladina na ta dan vabi na taizejsko molitev. Zadnji dan meseca septembra, in prvi dan oktobra, pa Karitas organizira seminar Skupaj delamo dobro.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 09. 09. 2022

Podobni prispevki