Vstopili smo v novo šolsko leto. Naj ga blagoslavlja dobri Jezus, naš učitelj in varuje Mati Marija. Dogodki, ki jih obeležujemo se bodo zgodili s prilagojitvami, ki jih prinaša vsakokratna trenutna epidemiološka slika.

V torek, 7. septembra, se je v Zavodu sv. Stanislava odvil pastoralni tečaj. V sredo, 8. septembra, praznujemo praznik Marijinega rojstva. Nekaj dni za tem, v soboto, 11. septembra, bo na Brezjah škofijski molitveni dan za duhovne poklice. Isti dan bo v Brestanici vseslovensko romanje mednarodnega gibanja Vera in luč. Isti dan se bo začelo še eno, prav posebno romanje. Križ svetovnega dneva mladih bo namreč poromal po slovenskih dekanijah.

V nedeljo, 12. septembra bo po župnijah potekala nabirka za Sveto deželo. To bo tudi nedelja mladih za našo krajevno Cerkev, hkrati pa se bo začel teden mladih. V njem, bomo v torek 14. septembra praznovali praznik povišanja sv. križa. Višek pa bo gotovo 40. Stična mladih, ponovno v Stični, 3. sobota v septembru, torej 18. Zaključek tedna mladih je pomenljiv, saj bomo v nedeljo, 19. septembra, obeležili nedeljo svetniških kandidatov ljubljanske metropolije.

21. septembra, letos torek, praznujemo praznik sv. Mateja. Nedelja, 26. septembra, bo posvečena misli na begunce, ob njihovem svetovnem dnevu. Ob koncu meseca, v sredo, 29. septembra, pa praznujemo praznik nadangelov Gabrijela, Rafaela in Mihaela.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 08. 09. 2021

Podobni prispevki