Vstopili smo v novo šolsko leto, začel se je mesec september, lahko bi rekli, da smo “pokimali” kimavcu. Objavljamo dogodke v naši škofiji in Cerkvi v Sloveniji.

Društvo katoliških pedagogov in Slovenski katehetski urad sta tudi letos povabila k Tednu vzgoje, ki poteka med 1. in 8. septembrom. Pripravili so gradiva za bogoslužje oz. osebno premišljevanje. V petek, 6. septembra, vabimo v Galerijo Družina, kjer bo odprtje razstave slikarja Jožeta Barolja z naslovom Romanje za/s človekom.

Mali šmaren oz. praznik Marijinega rojstva obhajamo 8. septembra. Vabimo vas na Gorenjsko, natančneje v Velesovo, kjer bo ob 15. uri tradicionalna procesija z milostnim kipom Matere Božje. Isti večer pa priklopite radijske sprejemnike (ali pa se povežite preko sodobnih medijev) natančneje na radio Ognjišče, kjer bo p. dr. Metod Benedik predstavil slovenske mučence 20. stoletja, v istoimenski oddaji.

Praznik, ko se spominjamo, da so odkrili Jezusov grob in križ, imenujemo praznik povišanja sv. križa, praznujemo pa ga 14. septembra. Ta dan se bomo zbrali na Brezjah, v molitvi za nove duhovne poklice. Z začetkom ob 9. uri, vas vabimo, da poromate na Brezje, saj je pomanjkanje duhovnikov naša skupna skrb.

Dan kasneje, 15. septembra, pa se bomo v celotni nadškofiji, še posebej pa v cerkvi Srca Jezusovega, Ljubljana – Tabor, spomnili naših svetniških kandidatov. Začetek z molitveno uro pred Najsvetejšim ob 16. uri ter sveto mašo ob 17. uri.

21. septembra praznujemo praznik sv. Mateja, mučenca in evangelista. Isti dan pa … mladi, kaj bi vam govorili, saj imate zagotovo zabeležno: STIČNA MLADIH 2019! Zagotovo se srečamo.

Vojaški vikariat bo v nedeljo, 22. septembra, poromal na Brezje. Slovesna sveta maša bo ob 10. uri. Letos mineva 20 let od dne, ko je sveti papež Janez Pavel II. razglasil Antona Marina Slomška za blaženega. Njegov god obeležujemo 24. septembra. Zato ste starši, kateheti, učitelji, pedagogi, vabljeni 28. septembra v ponikvo, na Slomškov dan. Letošnji slavnostni govornik bo dr. Janko Kos.

Malce pogledujemo že proti oktobru, ki bo izredni misijonski mesec. Prireditev ob začetku bo potekala 28. septembra, na Svetih Višarjah, pričela pa se bo s sveto mašo ob 10. uri.

29, septembra je svetovni dan beguncev in migrantov. Vabljeni k branju papeževe poslanice ob tem dnevu!

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 04. 09. 2019

Podobni prispevki