V mesecu oktobru nas čaka bogat izbor dogodkov v naši krajevni Cerkvi. Seveda smo vsi povabljeni, da v tem mesecu okrepimo molitev rožnega venca po družinah, župnijah in v drugih skupnostih. V prvem tednu oktobra že poteka teden za življenje pod naslovom “Kako je lepo upanje, ki mi ga daje Bog”. V soboto ste člani župnijskih pastoralnih svetov v naši nadškofiji, predvsem tisti, ki spadate pod II. in III. arhidiakonat vabljeni v Zavod sv. Stanislava, kjer bo srečanje potekalo pod naslovom “HodiTi z družino”. Več o dogodku najdete na spletni strani Urada za laike. Drugo srečanje, za I. in IV. arhidiakonat pa bo 21. 10. prav tako v Zavodu sv. Stanislava. Ob zaključku Krekovega leta bo slovesno v Selcih, kjer bodo bogato leto zaključili s sv. mašo ob 100. obletnici smrti dr. Janeza Evangelista Kreka. V Ljubljani ob začetku akademskega leta pozdravljamo vse študente, predvsem tiste, ki ste svoje študentsko življenje začeli. Vabljeni k sveti maši, ta bo v torek 10.10. v ljubljanski stolnici ob 18.30, kjer bomo prosili za blagoslov vašega študija in dela na fakulteti.

Osrednji dogodek v mesecu oktobru pa bo, ne le za našo nadškofijo, pač pa tudi za Cerkev na Slovenskem, Slovensko praznovanje 100. obletnice Marijinih prikazovanj v Fatimi. Slovesno praznovanje se bo odvijalo v soboto, 14. oktobra v Stični, kamor ste zares vabljeni prav vsi! Okrepimo pobožnost do Marije in priporočimo naše družine in naš narod njenemu varstvu in priprošnji.

Med ostalimi dogodki, ki se bodo odvili v tem mesecu omenimo še škofijsko srečanje ministrantov 14.10., konferenco o mladinski pastorali, ki bo potekala od 19. do 21. oktobra in vseslovensko srečanje ločenih, ki se bodo zbrali sv. Jožefu v Ljubljani, 21.10. Več o slednjem si lahko preberete na spletni strani Urada za družino. Dan kasneje praznujemo misijonsko nedeljo,  ob 80. obletnici smrti knezoškofa Antona Bonaventure Jegliča pa bo 25.10., ob 18.30 osrednje praznovanje v Zavodu sv. Stanislava. Konec meseca pa se iskreno veselimo diakonskega posvečenja, ki bo v župniji Ivančna Gorica. V diakone bodo posvečeni trije bogoslovci ljubljanske nadškofije in dva bogoslovca redovnih skupnosti. Bogu hvala za nove duhovne poklice!

Naj nas v tem mesecu, poleg vseh dogodkov, druži molitev rožnega venca. Kraljica rožnega venca, prosi za nas!

Objavljeno 03. 10. 2017

Podobni prispevki