Pred nami je misijonski mesec oktober, saj v nedeljo 22. oktobra, obhajamo misijonsko nedeljo. Poleg tega v tem mesecu praznujemo še praznik evangelista sv. Luka, v sredo, 18. oktobra in apostolov sv. Simona in Juda Tadeja, v soboto 28. oktobra.

V četrtek, 5. oktobra, bo v Zavodu sv. Stanislava, odprtje razstave Milana Butine, ob 18. uri. Katoliška mladina vabi k obhajanju prvih petkov, 6. v tem mesecu. Dan pozneje, 7. oktobra, vabimo na tri dogodke. Na Brezjah vabijo na romanje po rožnovenski poti, pričetek ob 8.30. V Ljubljani pa se bo ob 9.30 začel pohod za življenje. Ob godu Rožnovenske Matere Božje vabijo na Brezje, kjer bodo v sodelovanju z Radiem Ognjišče ob 18. uri začeli z molitvijo rožnega venca, nato pa bo ob 19. uri sledila sv. maša.

Z 8. oktobrom, v nedeljo, začenjamo letošnji Teden za življenje z naslovom “Povzdignimo dar življenje”. Končal se bo v nedeljo, 15. oktobra. Prav tako v nedeljo, 8. oktobra se bodo na Ponikvi ob 12. uri zbrali kmetje iz vse Slovenije. V torek, 10. oktobra, se bodo s sveto mašio ob 18.30, v ljubljanski stolnici, Svetemu duhu priporočili študentke in študenti, na letošnji akademski maši. V sredo, 11. oktobra, pa se bo začel sakralni abonma, s prvim koncertom, v cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani, ob 19.30. Ob koncu tedna, v petek, 13. oktobra, pa Katoliška mladina vabi k javni molitvi rožnega venca, ki se bo začela ob 6.30. Isti dan zvečer bo na Brezjah molitev in maša za bolnike z rakom, s pričetkom ob 18.30.  V soboto, 14. oktobra pa sledi vseslovensko srečanje ločenih, ki se bodo pri sv. Jožefu v Ljubljani, zbrali ob 15. uri.

V Ignacijevem domu duhovnosti pripravljajo duhovni program za zakonce, pare in posvečene osebe. Potekal bo v vikendu med 20. in 22. oktobrom. Na dan smrti Božjega služabnika prof. Antona Strleta, bo maša v župniji Ljubljana – sv. Križ, ob 19. uri. V soboto, 21. oktobra, ob 9. uri, bodo v akciji ministranti. Za njih je organiziran škofijski ministrantski kviz in pa nogometni turnir in sicer v Zavodu sv. Stanislava.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 05. 10. 2023

Podobni prispevki