Loading Dogodki

Škofijski ministrantski kviz bo letos v soboto, 21. oktobra 2023, v Zavodu sv. Stanislava. Ob 9.00 se bomo zbrali v zavodski cerkvi. Kasnejese bodo nekatere ministrantske skupine pomerile v kvizu, druge pa v malem nogometu. Srečanje bomo sklenili z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad.

Kviz in nogometni turnir bosta sočasno, zato je nemogoče, da bi ista ekipa nastopala na kvizu in v malem nogometu. Na kviz se lahko prijavi ministrantska skupina, ki je zmagala na dekanijskem ministrantskem kvizu, če pa tega ni bilo, pa tista, ki jo izberejo duhovniki na dekanijski konferenci. To velja tudi za nogometne ekipe.

A) Kviz bo v dveh starostnih skupinah:
– Mlajšo skupino sestavljata dva ali trije člani, ki so lansko leto obiskovali šolo do vključno 6. razreda devetletke.
– Starejšo skupino sestavljata dva ali trije člani, ki so lansko leto obiskovali šolo do vključno 9. razreda devetletke.

Prvi del tekmovanja bo kviz v pisni obliki, drugi del pa, če bo potrebno, v ustni obliki. Literatura za kviz je Ministrantski kviz 2023 (Magdalena Gornik in liturgični slovarček).

B) Turnir v malem nogometu bo v eni starostni skupini do vključno 1. letnika srednje šole (rojeni po 1. januarju 2006). Ekipa šteje največ deset ministrantov, katerih imena in letnice morate nujno navesti ob prijavi. Da se izognemo nesporazumu, imejte s seboj osebni dokument ali njegovo kopijo.

Ekipe naj imajo po možnosti enotne majice. Nogometno ekipo bo na igrišču zastopalo pet igralcev (4 + vratar). Igralo se bo v telovadnici.

Vsaka ministrantska skupina mora imeti obvezno voditelja (duhovnika ali drugo odraslo osebo). Tega prosim, da svoje ministrante spodbuja k lepemu obnašanju, športni pravičnosti in k skrbi za čistočo ter nedotakljivost lastnine zavoda. Malica je iz popotne torbe – vsak naj jo prinese s seboj.

Prijave sprejemam na naslov [email protected] do 15. oktobra.
Želim mirno in uspešno pripravo.

Jure Ferlež,
referent

Déli s prijatelji!