Prvi polni jesenski mesec nas čaka, bogat je s sadovi narave, še bolj pa z dogodki, ki so pred nami.

Od nedelje, 2. oktobra, do nedelje 9. oktobra, obeležujemo Teden za življenje, ki letos nosi naslov Ne zavrzi življenja. V petek, 7. 10. mladi vabijo k pobožnosti prvega petka. Pridružite se jim lahko v cerkvi na Taboru v Ljubljani. Isti dan se lahko malce odmaknete od vsakdanjega vrveža. V Ignacijevem domu duhovnosti pripravljajo En dan za dušo: z Marijo skozi skrivnosti rožnega venca. Čez vikend, od petka 7. oktobra, do nedelje 9. oktobra, pa bo na isti lokaciji potekal program Dnevnik hvaležnosti s p. Milanom Bizantom. V mesecu oktobru, ki je mesec rožnega venca, še posebej vabimo na Brezje, kjer se bodo v soboto, 8. oktobra podali na oktobrsko romanje po rožnovenski poti. Še dve povabili imamo za ta dan. Najprej v Beltince, kjer se bodo srečali Hrvati, Slovenci in Madžari. Nato pa še v Koper, kjer bodo skupaj prišli cerkveni glasbeniki, ki se bodo udeležili Dneva slovenskih cerkvenih glasbenikov. Dan pozneje, v nedeljo, 9. oktobra pa se bodo na Ponikvi srečali slovenski kmetje, na svojem vseslovenskem srečanju.

Začelo se je akademsko leto, tudi študentje so se vrnili v vzgojno izobraževalni proces. Za blagoslov študija bo ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM, v ljubljanski stolnici, v torek, 11. oktobra daroval sveto mašo ob začetku akademskega leta.

V soboto, 15. oktobra, bo cerkev sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani, gostila 6. vseslovensko srečanje razvezanih v Cerkvi, pod naslovom Povrnitev dostojanstva po ločitvi.

V torek, 18. oktobra, obhajamo praznik sv. Luka, evangelista.

Katoliška mladina za vikend med 12. in 23. oktobrom, vabi v Stično, na duhovne vaje za mlade voditelje. Na to nedeljo bomo obhajali tudi misijonsko nedeljo.

Še dve vabili Katoliške mladine. Na taizejsko molitev, ki bo v četrtek 27. oktobra na Kani in na koncert Godzone, na Slovaškem, 29. oktobra. Vmes pa, 28. oktobra, obhajamo praznik sv. Simona in Juda Tadeja. ki sta bila oba apostola.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 06. 10. 2022

Podobni prispevki