V mesecu Marije in rožnega venca skozi mnoge dlani drsijo jagode, v molitvi pa izročamo sebe in bližnje v varstvo naše Matere. Naj bo to res mesec premišljevanja skrivnosti odrešenja.

Vstopili smo v jubilejni 30. teden za življenje, poteka pa od 3. do 10. oktobra, pod geslom: “Z veseljem do življenja skrbimo drug za drugega.” V četrtek 7. oktobra bo slovesno pri Mariji Pomagaj na Brezjah, kjer bo ob prazniku rožnovenske Matere Božje molitev in maša. Ignacijev dom duhovnosti vabi na šolo odnosov in odpuščanja. Letni program se bo začel v petek 8. oktobra. V ljubljanski nadškofiji bo konec tedna v znamenju ministrantov, saj bodo imeli v soboto, 9. oktobra in nedeljo, 10. oktobra srečanji v župniji Ihan.

Vstopamo pa tudi v obdobje, ki je pomembno tudi za celotno Cerkev. V Vatikanu bo potekalo odprtje škofovske sinode z naslovom “Za sinodalno Cerkev: občestvo, sodelovanje, poslanstvo“.

V ponedeljek, 18. oktobra, praznujemo praznik evangelista Luka. Pri Katoliški mladini nas vabijo na Večere +. Prvi letošnji se bo zgodil v torek, 19. oktobra, ob 19. uri, v Zavodu sv. Stanislava.

V soboto, 23. oktobra bomo obeležili 50. obletnico delovanja Orglarske šole v Ljubljani. Dan za tem, 24. oktobra bo misijonska nedelja. Konec meseca, 28. oktobra pa še en praznik, apostola sv. Simon in Juda Tadej.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 07. 10. 2021

Podobni prispevki