Mesec rožnega venca je pred nami. Upajmo, da se bodo jagode vrtele med prsti, da bodo časi preizkušnje poskrbeli, da se bo tej lepi molitvi, pridružil še kdo.

Na rožnevensko nedeljo, 4. oktobra, začenjamo Teden za življenje. Slednji bo trajal vse do naslednje nedelje, 11. oktobra. Ker ta dan obhajamo tudi god sv. Frančiška Asiškega, frančiškani z Brezij vabijo na blagoslov relikviarija svetega Frančiška Asiškega in praznovanje Frančiškove nedelje na Brezjah. Zgodil se bo med sveto mašo, ob 10. uri. S tem še nismo izčrpali vabil za ta dan. Zvečer ob 19.30 uri, ob predhodnji najavi, vabljeni na Sakralni abonma, koncert Slovenskega okteta. Potekal bo v cerkvi sv. Trojice, v Ljubljani.

Zavod sv. Stanislava vabi na odprtje razstave Lone Verlich, v ponedeljek, 5. oktobra, ob 19. uri. Dva dni kasneje, 7. oktobra, ob godu rožnevenske Matere Božje, vabljeni na Brezje, na dan rožnega venca. Molitev bodo začeli ob 18. uri.

Z oktobrom se, upamo, večina študentov vrača na študij. Ljubljanski nadškof metropolit msgr Stanislav Zore, bo ob začetku akademskega leta daroval sv. mašo, v ljubljanski stolnici, 13. oktobra, ob 18.30 uri.

17. oktobra, bo Zavod sv. Stanislava, gostil škofijsko srečanje ministrantov, s pričetkom ob 9. uri.

Ob koncu meseca praznujemo še praznik sv. Luka, evangelista, 18. oktobra, ter apostolov sv. Simona in Juda Tadeja, 28. oktobra.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 03. 10. 2020

Podobni prispevki