Vstopili smo v Marijin mesec oktober, mesec molitve rožnega venca. Letos pa je to tudi izredni misijonski mesec, ki ga je razglasil papež Frančišek, s tem pa so tudi povezani različni dogodki, ki se bodo odvili v naši nadškofiji in v Cerkvi v Sloveniji.

Najprej pa vabimo na brezje, v soboto, 5. oktobra, ko bodo romarji poromali po Rožnevenski poti. Začetek s sveto mašo ob 8.30 uri. V nedeljo, 6. oktobra pa začnemo letošnji teden za življenje, ki nosi naslov “Hvala za moč upanja”. Kaj vse se bo dogodilo v enem tednu, najdete na povezavi.

Bratje frančiškani in Radio Ognjišče vabita na Brezje, na dan rožnega venca. Molitev bo potekala 7. oktobra, med 18. in 21. uro, s sveto mašo ob 19. uri, ki jo bo daroval upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran. Študenti, profesorji in ostali zaposleni v višjem šolstvu vabljeni k maši ob začetku šolskega leta, ki jo bo v ljubljanski stolnici daroval ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OF, 8. oktobra, ob 18.30 uri. Bratje frančiškani in Radio Ognjišče vabita na Brezje, na dan rožnega venca. Molitev bo potekala med 18. in 21. uro, s sveto mašo ob 19. uri, ki jo bo daroval upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran. V četrtek, 10. oktobra pa prav tako Radio Ognjišče vabi na Ritem srca, v športno dvorano OŠ Alojzija Šuštarja, z začetkom ob 19.30 uri.

Eden izmed dogodkov povezanih z izrednim misijonskim mesecem je misijonski simpozij, ki bo v Zavodu sv. Stanislava, 12. oktobra, med 9. in 13. uro. Isti dan bo sicer tudi 3. vseslovensko srečanje ločenih, v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani, mašo ob 9.30 uri bo daroval novomeški škof Andrej Glavan. V nedeljo, 13. oktobra pa bodo kmetje poromali na Ponikvo, na že 16. vseslovensko srečanje kmetov. Začelo se bo s sveto mašo ob. 12. uri, daroval pa jo bo ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM.

Študentska maša, v sredo, 16. oktobra, ob 19. uri, pri frančiškanih na Tromostvju bo misijonsko obarvana. V tem mesecu se spominjamo tudi evangelista Luka in sicer 18. oktobra. Sestre karmeličanke v Sori pa mlade izzivajo z vprašanjem “Veš, kam greš?” in jih vabijo na dvodnevno srečanje, 18. in 19. oktobra, z zanimivimi gosti. Sestre hčere Marije pomočnice pa bodo gostile katehete in katehetinje, 19. oktobra, ob 9. uri, na Rakovniku. Isto soboto pa bo v Zavodu sv. Stanislava najprej škofijski ministrantski kviz in turnir v malem nogometu, nato pa še škofijski nogometni ministrantski turnir za starejše ministrante. Hitro s prijavo ekip! Dogodkov na ta dan ne manjka, nekaj vas bo poromalo v Krašiće na Hrvaško, kjer bo Slovensko – hrvaško srečanje, že 7. po vrsti.

Misijonski mesec bo doživel svoj višek na misijonsko nedeljo, 20. oktobra. To je tudi 16. obletnica smrti Božjega služabnika Antona Strleta, spomnili se ga bomo pri sveti maši na Žalah, ob 17. uri.

Ob 1600 obletnici smrti sv. Hieronima več ustanov pripravlja dvodnevni simpozij, posvečen temu svetniku, potekal pa bo med 24. in 26. oktobrom. To je tudi godovni dan apostolov Simona in Juda Tadeja.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 04. 10. 2019

Podobni prispevki