Mesec november je zadnji mesec Cerkvenega leta, hkrati pa tudi mesec v katerem, s pričetkom adventnega časa, začnemo tudi novo. Kaj pa nam prinaša v naši nadškofiji in v Cerkvi v Sloveniji.

Začnemo ga s praznikom vseh svetih. Spominjamo se vseh tistih, ki že uživajo polnost odrešenja. Temu prazniku dan pozneje dodajamo še spomin na vse ostale, ki so umrli, pa še niso v polnosti združeni z Odrešenikom Jezusom Kristusom. Dan vernih rajnih je 2. novembra. Na ta dan v Dom sv. Jožefa v Celju vabijo vse ministrante na dvodnevne duhovne vaje. Nedaleč stran, na Teharjah, pa bo prav tako 2. novembra sv. maša za vse rajne, ki so tam umrli ali bili od tam odpeljani v smrt, ob 14. uri.

V četrtek, 3. novembra, pa Karitas vabi na izobraževanje na temo Depresija in skrb za osebno duševno zdravje, ki bo potekalo na Brezjah, s pričetkom ob 17. uri.

Grkokatoliška Križevška eparhija vabi na romanje in molitveno srečanje za mir v Ukrajini z geslom Pod tvoje varstvo pribežimo!, ki bo v soboto, 5. novembra 2022, s pričetkom programa ob 10.00, v marijanskem svetišču na Svetih Gorah nad Sotlo, v celjski škofiji.

Katoliška mladina nas vabi na nov Večer +, kot smo že vajeni, Antonov dom na Viču, 8. novembra, ob 19. uri. Dan pozneje, 9. novembra, v Katoliški Cerkvi praznujemo praznik posvetitve lateranske bazilike.

Vabimo tudi na dobrodelni koncert za lačne v Etiopiji bo v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani v soboto, 12. novembra 2022, po sveti maši, ki je kot običajno ob 19. uri.
V nedeljo, 13. novembra, začnemo letošnji Teden zaporov, z naslovom Hvala za. Trajal bo vse do 19. novembra.

Katoliška mladina zopet pripravlja Nikodemove večere. Letos vsak izmed njih prinaša nov naslov, prav tako bo vsak potekal na drugi lokaciji. Večer z naslovom Kritično mišljenje in mediji, se bo odvil v četrtek, 17. novembra, ob 19. uri, v Plavi dvorani Teološke fakultete. Drugi z naslovom Kritično mišljenje in politika, bo potekal v torek 22. novembra, prav tako ob 19. uri, v Jezuitskem kolegiju v Ljubljani. Tretji večer bo gostil študentski dom Vincencij, v četrtek, 24. novembra, ob 19. uri, z naslovom Kritično mišljenje in Cerkev.

Še pred tem pa dva dogodka za ministrante. Na isti dan, na isti lokaciji. In sicer, v soboto, 19. novembra, najprej srečanje za ministrante, ki bo povezano s kvizom, ob 9. uri. Ob 12.30 pa nogometni turnir za starejše ministrante.

Zadnja nedelja Cerkvenega leta bo letos 20. novembra, praznujemo pa praznik Kristusa, Kralja vesoljstva.

Od 21. novembra do 27. novembra bomo obeležili letošnji Teden Karitas, kot smo že vajeni, pa bo z njim povezanih več dogodkov. Ob koncu meseca, v sredo 30. novembra, praznujemo praznik sv. Andreja, apostola.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 02. 11. 2022

Podobni prispevki