Pred nami je predzadnji mesec letošnjega leta in zadnji Cerkvenega. S 1. adventno nedeljo, ki jo bomo praznovali 28. novembra bomo namreč vstopili v novo Cerkveno leto. Pred tem pa nekaj dogodkov.

V torek, 9. novembra praznujemo praznik posvetitve lateranske bazilike. Mladi isti dan zvečer, ob 19. uri vabijo v Antonov dom na Viču, kjer bo potekal Večer +. Uro kasneje, ob 20. uri, se bo začela serija bibličnih tečajev z naslovom: Psalmi in slavospevi – biseri svetopisemske duhovnosti.

V petek, 12. novembra, ob 19. uri, skupnost Emanuel vabi na novinarsko konferenco ob izzidu nove knjige Svoboda za ljubezen – izziv pornografije. Novinarska konferenca bo potekala v prostorih Galerije Družina.

Novembra tradicionalno obeležujemo Teden zaporov. Letos od 14. do 20. novembra, pod naslovom: “Pomislite na vrane …” Katoliška mladina vabi na več dogodkov v tem mesecu, med drugim na Taizéjsko molitev, v četrtek, 18. novembra, v evangeličansko cerkev v Ljubljani. Naslednji dan pa se bodo odpravili na Slovaško na koncert Godzone Tour 2021. Že 43. študijsko posvetovanje katehetov in katehistinj pa pripravlja Slovenski katehetski urad. Potekal bo pri Sv. Duhu pri Škofji Loki med 19. in 21. novembrom.

Škofijski urad za laike pripravlja dve jesenski sinodalni srečanji za člane župnijskih pastoralnih svetov. Obe bosta v Zavodu sv. Stanislava in sicer ob sobotah, 20. novembra in 27. novembra, obakrat z začetkom ob 9. uri.

V nedeljo, 21. novembra, praznujemo praznik Kristusa Kralja. Začne se tudi Teden karitas, ki bo potekal vse do naslednje nedelje, 28. novembra. V soboto, 27. novembra, jezuiti vabijo na mednarodno znanstveno konferenco o sv. Ignaciju. Prav ob koncu meseca, 30. novembra, pa praznujemo praznik apostola Andreja, ki je bil križan na križu v obliki črke “X” po njem pa ta oblika križa nosi tudi ime.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 05. 11. 2021

Podobni prispevki