V mesecu oktobru smo bili še deležni nekaterih dogodkov, četudi smo pred njih zapisalo besedico “če”. V tem mesecu je zato veliko manj dogodkov, ki se bodo odvili. Največkrat vas bomo opozorili na različne praznike. Dva sta že za nami: vsi sveti in dan rajnih vernih.

V petek, 6. novembra, nas slovenski škofje vabijo k dnevu posta in molitve za ustavitev epidemije. Dva dni kasneje, 8. novembra, praznujemo zahvalno nedeljo. Letos, kot smo že vajeni, drugače kot prejšnja leta. Naslednji dan, se bomo spomnili posvetitve lateranske bazilike, 9. novembra.

Zelo veseli smo, da je eden redkih dogodkov, ki bodo realizirani, simpozij in predstavitev znanstvene monografije o nadškofu Šuštarju. Monografijo izdaja založba Družina, ki bo tudi gostila dogodek, ki bo potekal po častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Borut Pahor. Dogodka se lahko udeležite virtualno:

Od 15. novembra do 21. novembra bo potekal teden zaporov, pod naslovom: Ti nisi sam/-a! V tem mesecu se bomo spomnili tudi ubogih, ravno v nedeljo, 15. novembra, ko obeležujemo svetovni dan ubogih.

Še en teden sledi, med 22. in 29. novembrom, teden Karitas. Ob koncu meseca bomo praznovali praznik Kristusa Kralja, 22. novembra. S prvo adventno nedeljo, začnemo tudi z akcijo “Otroci za otroke”, dan kasneje 30. novembra, pa praznujemo še praznik sv. Andreja, apostola.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 05. 11. 2020

Podobni prispevki