Mesec marec bo minil v znamenju postnega časa. Zadnji teden pa se bo že prevesil v velikonočno praznovanje. Vabljeni k molitvi, postu, miloščini, ter seveda, da se udeležite različnih dogodkov, ki se bodo zgodili v naši nadškofiji v tem mesecu.

V prvih dneh marca ste še vedno lepo vabljeni, da spremljate obisk škofov Ad limina Apostolorum. Že takoj prvi dan novega meseca društvo SKAM vabi na štiridnevni program za študente in mlade zaposlene: “Pridi na Zimske radosti!”. Mladi se bodo družili vse do nedelje, 4.3. V ponedeljek, 5.3., bo potekala Tomaževa proslava, ki jo pripravlja Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani. Praznovanje zaveznika izobražencev, sv. Tomaža Akvinskega, se bo začelo s skupno sveto mašo v stolnici, ki jo bo ob 9. uri daroval veliki kancler Teološke fakultete, nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. Konec tedna bo sledil še en dogodek za mlade, novo srečanje Ljubljana skupaj, ki bo tokrat v Polhovem Gradcu, v petek, 9. marca, ob 19. uri. Člani ŽPS, ki spadate pod 2. in 4. arhidiakonat, oz. vsi tisti, ki se niste udeležili prvega letošnjega srečanaja, vabljeni na srečanje za člane ŽPS, ki bo tudi tokrat v Zavodu sv. Stanislava, v soboto, 10.3., z začetkom ob 9. uri. Ob tej proložnosti naj vas povabimo, da si ogledate stran Urada za laike, ki tovrstna srečanja pripravlja.  Med 19. in 25. marcem bo tradicionalno potekal “Teden družine“, več o vsebini in geslu, pa vas bomo v kratkem obvestili. Novicam s področja pastorale družine lahko sledite na spletni strani Urada za družino naše nadškofije.

Postni čas se bo tako tekom meseca prevesil v drugo polovico, vse bliže bomo praznovanjem največjih skrivnosti naše vere. O praznovanjih in obredih velikega tedna ter velike noči vas bomo obvestili sredi meseca marca, informacije boste našli v našem koledarju in na spletni strani nadškofije.

Objavljeno 27. 02. 2018

Podobni prispevki