Mesec marec bo zaznamovan s postnim časom in pripravo na veliko noč. Ob pobudi 40 dni brez alkohola se bodo alkoholiki in svojci, ki zaradi tega trpijo, zbrali v soboto, 5. marca pri Mariji Pomagaj na Brezjah. Isti dan ob 18.30 uri bo v ljubljanski stolnici, arhijerejska liturgija za mir v Ukrajini.

Katoliška mladina vabi na Večer+, ki bo tudi tokrat na Antonovem domu na Viču, v torek 8. marca ob 19. uri. Jezuiti organizirajo od 11. do 13. marca duhovni vikend za zakonce.

Skupaj hodimo po poti sinodalnosti, v tej luči pa bo potekal tudi teološki simpozij. Za ljubljansko metropolijo v Stični, sobota 16. marca, od 9. ure dalje. Od 17. do 20. marca bodo v Bratislavi Evropski katoliški socialni dnevi. Katoliška mladina vabi 18. in 19. marca na izkušnjo SEEK2. Cilj srečanja je, da mladi prejmejo izkušnjo vere, ki jo na to prenesejo v življenje v župnijski skupnosti.

Med praznika sv. Jožefa, 19. marca in Gospodovega oznanjenja do 25. marca, je vpet Teden družine.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 15. 03. 2022

Podobni prispevki