Pred nami je pomladni mesec maj, Marijin mesec, povezan pa bo tudi z zaključkom liturgičnega praznovanja velike noči. Tako je pravzaprav že liturgični koledar precej bogat z različnimi vsebinami.

Prvega maja praznujemo praznik Jožefa delavca. Hkrati se na ta dan začne obhajanje šmarnične pobožnosti, ko bomo po vsej Sloveniji po različnih cerkvah in kapelicah, na različne načine izkazovali našo ljubezen do nebeške Matere Marije.

V četrtek, 10. maja, se bomo spomnili Gospodovega vnebohoda. Jezus se je po pričevanju evagnelistov, pred očmi apostolov dvignil v nebo, učenci pa so od takrat naprej pričakovali prihod Svetega Duha. V vmesnem času bomo 13. maja obeležili 52. dan sredstev družbenega obveščanja, za katerega je papež Frančišek že pred časom napisal poslanico. Na isti dan bomo praznovali tudi spomin na Fatimsko Mati Božjo. Vabljeni k branju bogatih vsebin, ki so povezane z obiskom kipa Fatimske Matere Božje v Sloveniji, dve leti nazaj.

V pričakovanju binkoštnega razodetja se bodo mladi zbrali na srečanja Ljubljana – skupaj, tokrat pri molitvi, adoraciji, slavljenju in koncertu, v petek 18.5., v Zavodu sv. Stanislava. Slovesni praznik binkošti bomo praznovali dva dni kasneje, v nedeljo, 20.5., ko se bomo izpolnili že omenjene obljube, da bo Jezus poslal svojim učencem Duha Tolažnika.

Teden kasneje praznujemo nedeljo Svete Trojice, ko posebej ozavestim, da verujemo v Troedinega Boga: Očeta, Sina in Svetega Duha. Bolj kot bo mesec tekel proti koncu pa bodo naše misli usmerjene k Mariji in k različnim zaključkom šmarničnih pobožnosti.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

Objavljeno 01. 05. 2018

Podobni prispevki