Mesec maj, veliki traven, mesec, ko smo se srečevali ob najrazličnejših priložnostih. Najprej seveda Marijin mesec, saj obhajamo šmarnice.

Letos, žal tako kot lani, lahko v napovedniku omenimo bolj kot ne samo praznike, ki nas v tem mesecu čakajo. A tudi tako bo bogato.

Tednik Družina obhaja obletnico izhajanja. Ob tem jim iskreno čestitamo, tega pa se bomo spomnili v petek, 7. maja.

V četrtek, 13. maja praznujemo praznik Gospodovega vnebohoda, ko se spominjamo, da je naš Odrešenik Jezus Kristus, ki je vstal od mrtvih, šel v nebo.

Letos se bomo spomnili 30. obletnice samostojnosti naše države. K priznanju neodvisnosti je veliko pripomogel tudi sveti papež Janez Pavel II. Pet let pozneje je prvič obiskal našo Slovenijo. 25. obletnice prvega obiska papeža samostojne Slovenije se bomo spomnili 17. maja.

V četrtek, 20. maja, bo ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM, s svojimi duhovniki obhajal krizmeno mašo. V nedeljo, 23. maja pa praznik binkošti. Dan ko je Bog Oče po obljubi Sina Jezusa Kristusa poslal Svetega Duha. Sledi praznik Marije pomočnice oz. Marije Pomagaj, zavetnice Slovencev. Tega obhajamo v ponedeljek, 24. maja.

V nedeljo 30. maja je praznik Svete Trojice. V ponedeljek, 31. maja pa praznik obiskanja Device Marije.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 05. 05. 2021

Podobni prispevki