Ukrepi, ki so zaprli naša svetišča za skoraj dva meseca se počasi rahljajo. Življenje se bo, upamo, počasi vrnilo na stare tirnice, s tem pa bo tudi naš napovednik pridobil. Kljub omejitvam, vas vabimo na nekaj dogodkov.

Mesec maj je mesec šmarnic. Marijin mesec. Vabimo vas, da se pridružite pobudi papeža Frančiška k vsakodnevni molitvi rožnega venca.

7. maja bomo praznovali obletnico izhajanja katoliškega tednika Družina. Dan pozneje, 8. maja, v naši nadškofiji praznujemo še pomembnejšo obletnico, obletnico posvetitve ljubljanske stolnice sv. Nikolaja.

Maj je znan tudi po tem, da se spominjamo godu zavetnika gasilcev, sv. Florjana. Vsako leto na Brezjah organizirajo vseslovensko romanje gasilcev. Tudi letos bo! Čeprav v omejenih okoliščinah, s prenosom na Radiu Ognjišče, 9. maja, ob 19. uri. Opis dogodka z več informaciji pa najdete na povezavi.

Vabimo vas, da se nam tudi v maju pridružite pri ponedeljkovi molitvi škofov Slovenske škofovske konference. 11., 18. in 25. maja bo omogočen neposredni prenos preko Facebook strani nadškofa Stanislava Zoreta in preko valov Radia Ognjišče.

K molitvi nas vabi tudi papež Frančišek. Konkretno 14. maja, ko bomo molili za človeštvo.

Proti koncu meseca nas čakata tudi praznika, ki sta povezana z zaključkom velikonočnega časa. 40. po veliki noči praznujemo praznik Gospodovega vnebohoda. Letos bo praznik 21. maja. 50. po veliki noči pa je praznik binkošti: prihod Svetega Duha. Letos prav ob koncu meseca, 31. maja.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Marija, zdravje bolnikov in pribežališče grešnikov, prosi za nas!

 

Objavljeno 06. 05. 2020

Podobni prispevki