Vstopili smo v Marijin mesec, mesec maj. Zato bodo po celi Sloveniji, ves mesec, potekale šmarnične pobožnosti.

Opozoriti moramo, da v teh dneh potekajo v Ljubljani Salezijanske igre mladih, ki se jih udeležuje prek 1200 mladih iz vse Evrope. Več lahko preberete na spletni strani Nadškofije Ljubljana.

V soboto, 4. maja, dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, pripravlja  v Šentjakobu ob Savi tradicionalno srečanje družin. V nedeljo, 5. maja, pa začenjamo s tednom molitve za duhovne poklice. Ob pomanjkanju duhovnikov za redno delo na župnijah vas vabimo, da res iskreno pred Gospoda položite prošnjo za nove duhovne poklice, hkrati pa v Božje varstvo izročite župnike in vse ostale duhovnike.

Avtor dr. Marko Frelih iz Slovenskega etnografskega muzeja, je v sodelovanju s Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani pripravil razstavo Slovenski misijonar ob robu ekvatorja, govori pa o misijonarju Ignaciju Knobleharju. Otvoritev razstave bo v torek, 8. maja, ob 10. 45, na omenjeni fakulteti.

Tudi v maju se bodo nadaljevala Pro-life izobraževanja za mlade. Slednja bodo: 9.5., 16.5. in 23.5.

Naša srca bodo ponovno izročena Mariji na god fatimske Matere Božje, ki ga obeležujemo 13. maja. Več o vsebini praznika lahko preberete na spletni strani Katoliške Cerkve. Unipas – univerzitetna pastorala naše nadškofije pripravlja predavanje z naslovom Populizem in etika. Predavanje bo v torek 14. maja, ob 19. 30, na Teološki fakulteti.

Srečanje mežnarjev naše nadškofije bo gostila župnija Preska. Zgodilo se bo 18. maja, z začetkom ob 9. uri. Isti dan pa bo Ponikva gostila prireditev na kateri bodo podelili Slomškova bralna priznanja. Prireditev, ki se je bo zagotovo udeležilo kar nekaj vestnih bralcev iz naše nadškofije, se bo začela ob 9.30 uri.

Ob koncu meseca pa bomo obeležili praznik Gospodovega vnebohoda. To je del velikonočnega praznovanja, ko se spominjamo, da je naš Odrešenik Jezus Kristus šel v nebo in se s tem nehal prikazovati učencem.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

Marija, kraljica majnika, prosi za nas!

Objavljeno 03. 05. 2019

Podobni prispevki