V mesecu rožniku, kot ga tudi imenujemo, cvetijo vrtnice, tako pa se imenuje tudi pobožnost, ki jo opravljamo v mesecu, ki je posvečen Srcu Jezusovemu. In dogodki, ki so pred nami?

Verniki ljubljanske nadškofije se bodo v soboto, 4. junija, zbrali na Brezjah, zbrali na sinodalnem dnevu. Isti dan ob 20. uri, pa bo potekala slovesna akademija ob Ignacijevem letu, v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani.

V nedeljo, 5. 6., nas čaka praznik binkošti. Spominjamo se kako je Jezus po vnebohodu poslal učencem Svetega Duha.

Vedno je akivna Katoliška mladina. V torek, 7. junija, ob 20. uri, pripravljajo Večer +, v Antonovem domu na Viču.

V četrtek, 16. junija praznujemo slovesni praznik Svetega Rešnjega telesa in krvi. V soboto, 18. junija, pa je pred nami že 54. narodno romanje bolnikov in invalidov na Brezje, s pričetkom ob 8.30 uri.

Ker letos dva praznika sovpadata, se liturgično en prestavi. Tako bomo praznik rojstva Janeza Krstnika bogoslužno praznovali dan prej, 23. junija. Dan pozneje, 24. junija pa sledi praznik Srca Jezusovega.

Tradicionalno zahvalno peš romanje na Brezje bo letos v noči iz 24. na 25. junij. Začetek na 24. v župniji Ljubljana – Šentvid, ob 21. uri.

Naša nadškofija se bo v juniju razveselila tudi novih diakonov in duhovnikov. 25. junija, ob 10. uri, bo ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM posvetil nove diakone, slovesnost pa bo potekala v župnijski cerkvi župnije Ljubljana – Koseze.

Na praznik apostolov Petra in Pavla, 29. junija, ob 9. uri pa bo prav tako Stanislav Zore posvetil nove duhovnike, v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 04. 06. 2022

Podobni prispevki