Vstopili smo v mesec rožnik, mesec “vrtnic”, mesec pobožnosti do Srca Jezusovega. Čaka nas tudi mesec diakonskih in mašniških posvečenj, skratka, duhovno bogatih 30 dni.

Najstniki bodo ob koncu šolskega leta v zahvalo poromali k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto, 8.6., sveta maša pa bo ob 11. uri. Na večer tega dne bomo začeli s praznovanjem binkoštnih vigilij in tako vstopili v nedeljski praznik binkošti, dan, ko se spominjamo prihoda Svetega Duha. Dan pozneje skušamo ozavestiti, da Marija ni le mati našega Odrešenika Jezusa Kristusa, pač pa tudi Mati Cerkve.

Zavod iskreni.net vabi na 13. festival družin, ki bo potekal od 14. do 16. junija, družine se bodo zbrale ob Tavčarjevem dvorcu na Visokem. Frančiškani na Brezjah pa so se pridružili akciji Poletna muzejska noč, ki poteka po vsej Sloveniji, pri njih bo poseben dan v soboto 15.6. Ne bo pa to edini dogodek ta dan na Brezjah: k Mariji Pomagaj bodo tradicionalno, 31., poromali bolni in invalidi. Slovesno sveto mašo bo ob 10. uri bo daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ. V nedeljo, 16. junija, praznujemo nedeljo in praznik Svete Trojice.

Mesec junij je pomemben tudi za našo Slovenijo. Pobudniki vabijo k postu in molitvi za domovino, od 18. do 19. junija, pod geslom Zadajmo si domovino na rame. 19. junija ob 18.30 uri bo namreč ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM v ljubljanski stolnici daroval sveto mašo za domovino.

20. junija praznujemo praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi. Vsi, ki ste posvečeni Jezusovemu in Marijinemu Srcu vabljeni na shod, ki bo v Brestanici, 22. junija, z začetkom ob 9.30 uri. 24. junija v Katoliški Cerkvi praznujemo praznik rojstva Janeza Krstnika.

In še vabilo na diakonsko in mašniško posvečenje. Prvo bo v župnijski cerkvi sv. Vida v Šentvidu pri Stični, 25. junija, ob 10. uri. Vmes bomo v petek, 28. junija, praznovali praznik Srca Jezusovega. Mašniško posvečenje pa bo na praznik apostolov Petra in Pavla, 29. junija, ob 9. uri, v ljubljanski stolnici.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 05. 06. 2019

Podobni prispevki