V počitniškem mesecu juliju so pred nami praznovanja, s katerimi se zahvaljujemo za našo nadškofijo. 5. julija se bomo namreč spomnili glavnih zavetnikov naše nadškofije, sv. Cirila in Metoda. 12. julija pa se spominjamo drugotnih zavetnikov naše nadškofije in sicer sv. Mohorja in Fortunata. Medtem se bomo spomnili še na Božjega služabnika Antona Vovka. Spominska sveta maša ob 55. obletnici njegove smrti bo v soboto, 7. julija ob 9.00 v ljubljanski stolnici.

Zelo dobro poznana in sprejeta med verniki je Krištofova nedelja, pri kateri se zahvalimo za srečno prevožene kilometre in blagoslovimo naša prevozna sredstva. Na ta dan tudi darujemo tudi za vozila misijonarjev. Na Brezje boste isti dan poromali zakonci jubilanti, sveto mašo bo daroval pomožni škof Šuštar.

Sicer pa je mesec julij tudi mesec novih maš in oratorijev. Seznam in datume slednjih najdete na spletni strani oratorij.net.

Želimo vam blagoslovljen mesec, da bi tudi v oddihu čutili Božjo prisotnost in Marijino varstvo!

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

Objavljeno 03. 07. 2018

Podobni prispevki