Počitniško vzdušje se pozna tudi pri številu dogodkov. Na nekatere, vas vendarle z veseljem povabimo.

3. julija bomo obeležili tradicionalno nedeljo Slovencev po svetu. Zato vabimo v Slovensko narodno svetišče na Brezjah, kjer bo ob 10. uri osrednja slovesnost. V ponedeljek, 4. julija, pa se bodo začele ignacijanske duhovne vaje v tišini, ki bodo v Hiši kruha pri Svetem Duhu. Trajale pa bodo do nedelje, 9. julija.

V juliju godujejo zavetniki in sozavetniki Evrope. 5. julija sozavetnika sv. Ciril in Metod, 11. julija zavetnik sv. Benedikt, 23. julija pa sozavetnica sv. Brigita. Opozorimo še na dva preostala praznika v juliju: 22. julija praznik Marije Magdalene in sv. Jakoba starejšega.

Katoliška mladina vas vabi, da se jim pridružite na poti v Budimpešto, kjer bo 23. julija potekal eden največjih slavilnih koncertov v Evropi. Dan pozneje, v nedeljo, 24. julija, pa bo Krištofova nedelja, ko bomo ponovno zbirali sredstva za naše misijonarje. Isti dan bomo na pobudo papeža Frančiška obeležili tudi svetovni dan starih staršev. Prav tako na nedeljo pa se bodo mladi odpravili v Taizé, na poletni teden.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 01. 07. 2022

Podobni prispevki