Vstopili smo v prvi počitniški teden. Pred nami so naslednji dogodki.

V ponedeljek, 5. julija, praznujemo praznik sozavetnikov Evrope, sv. Cirila in Metoda. Ta dan bo ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore OFM g. Mitji Suhadolcu podelil odličje sv. Cirila in Metoda za zvesto služenje Cerkvi med Slovenci. Isti dan bo ob 18. uri bo v Galeriji Družina odprtje fotografske razstave konceptualnega umetnika Evgena Bavčarja z naslovom Svetloba onkraj podaljšanih senc.

V sredo, 7. julija, ob 18.30 uri bo sveta maša ob 30. obletnici konca oboroženih spopadov in zmage v vojni za samostojno Slovenijo. V ljubljanski stolnici jo bo daroval apostolski nuncij msgr. Jean Marie Speich.

22. julija, v Katoliški Cerkvi praznujemo praznik sv. Marije Magdalene. Dan pozneje pa se v Evropi spominjamo sozavetnice sv. Brigite.

Kar nekaj spominov oz. dogodkov pa se bo zvrstilo 25. julija. Najprej Svetovni dan starih staršev in ostarelih, ki bo letos potekal prvič na pobudo papeža Frančiška. Ta dan je Krištovofa nedelja, ko boste mnogi po slovenskih župnijah darovali za misijonsko akcijo MIVA. Mladi bodo začeli poletni teden v Taizéju, sicer pa je ta dan tudi praznik sv. Jakoba starejšega, apostola.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 05. 07. 2021

Podobni prispevki