Zaradi nepredvidljivosti v danih razmerah, so tudi dogodki, ki so omenjeni v julijskem napovedniku, pod vprašajem. Ob poslabšanju epidemiološke slike, lahko pride do določenih odpovedi. Nekaj pa je gotovo: prazniki, ki jih praznujemo v mesecu juliju, zagotovo ne bodo odpadli.

Zavod Katoliška mladina za birmance pripravlja birmanski kamp, ki bo na Kolpi potekal od 8. do 11. julija. Ta dan, 11. namreč, se spominjamo tudi sv. Benedikta, ki je zavetnik Evrope.

Na veliko soboto se je od nas poslovil upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran. Ob ugodnih razmerah, bo maša zadušnica zanj, v ljubljanski stolnici, 18. julija ob 9. uri. Nekaj dni pozneje, 22. julija, praznujemo praznik sv. Marije Magdalene. 23. julija pa goduje še sozavetnica Evrope, sv. Brigita. S praznovanji pa se v tem mesecu še ne zaključi. 25. julija je praznik apostola Jakoba, starejšega.

Globoko v zavedanju mnogih Slovencev je romarska cerkev na Svetih Višarjah. Letos obeležuje 660 let odkar so našli milostno podobo. Slovesna sveta maša ob tem jubileju, bo 25. julija, ob 11. uri.

Mladi bodo z zavodom Katoliška mladina od 26. julija do 2. avgusta poromali v Taizé. Prav tako 26. julija, na Krištofovo nedeljo, pa bomo po vsej Sloveniji deležni blagoslova prevoznih sredstev, verniki pa bomo darovali za akcijo MIVA, akcijo, ki vsako leto priskrbi prevozna sredstva našim požrtvovalnim misijonarjem.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 07. 07. 2020

Podobni prispevki