Bogu hvala za počitnice, za “sedmi dan” počitka in za vse blagoslove, ki smo jih bili v šolskem ter akademskem letu deležni. Čeprav je pred nami počitniški mesec, pa ne bomo prav nič počivali na duhovnem področju oz. področju dogodkov v naši nadškofiji.

Kateheti in katehetinje so v teh dneh na duhovnih vajah na Bledu. V nedeljo, 7. julija, se bomo spomnili vseh slovencev, ki živijo izven matične domovine.Isti dan je prag večnosti prestopil Božji služabnik škof Anton Vovk. Ob tej priložnosti bo v stolnici sv. Nikolaja sveta maša. Jezuiti med 14. in 19. julijem pripravljajo duhovne vaje v tišini, ki bodo potekale v Ignacijevem domu duhovnosti v Ljubljani. 21. julija bo po vseh župnijah potekal blagoslov vozil, verniki pa bomo zbirali denar za prevozna sredstva naših misijonarjev v t.i. akciji MIVA. Krištofova nedelja vsako leto poskrbi, da naši misijonarji lažje delujejo v svetu.  Mladi ste vabljeni, da se odpravite s kapucini in sestrami FMM v Assisi, mesto sv. Frančiška Asiškega. Tradicionalno romanje bo letos potekalo med 22. in 28. julijem. Katoliška mladina pa vas vabi v Taizé, kjer bo potekal poletni teden in sicer med 27. julijem in 4. avgustom. 26. julija godujeta sv. Ana in Joahim. Frančiškani na Brezjah zato vabijo vse zakonce jubilante, da se na Anino nedeljo zberete pri sv. maši ob 10. uri, kjer se boste zahvalili za vse vaše zakonske jubileje.

In ko smo že pri praznikih. Kar nekaj liturgičnih praznikov je pred nami, tokrat smo jih prihranili za konec. Najprej se bomo 5. julija spomnili zavetnikov Evrope in naše nadškofije sv. Cirila in Metoda. 11. julija se bomo spomnili še enega zavetnika Evrope, sv. Benedikta. Dan kasneje, 12. julija, pa bomo spet praznovali v naši nadškofiji, saj godujeta naša drugotna zavetnika sv. Mohor in Fortunat. Papež Frančišek je uvedel praznik, pred tem pa smo 22. julija zaznamovali god sv. Marije Magdalene. Evropa bo naprej praznovala 23. julija, ko goduje še ena zavetnica, sv. Brigita. Ob koncu meseca, 25. julija, pa goduje sv. Jakob starejši, kar je v Katoliški Cerkvi prav tako praznik.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 03. 07. 2019

Podobni prispevki