Vkorakali smo v leto 2018, ki bo zagotovo prineslo obilo lepih in duhovno bogatih dogodkov. Tokrat jih predstavljamo za mesec januar. Ne le v naši škofiji, pač pa v celotni Cerkvi na Slovenskem se veselimo 25. obletnice škofovskega posvečenja nadškofa Urana. Skupaj se bomo Bogu zahvalili za njegovo pastirstvo v ljubljanski stolnici, 6.1., ob 9. uri. Ta dan praznujemo v Cerkvi praznik Gospodovega razglašenja, večer prej pa blagoslovimo domove, saj je to tretji sveti večer. Dan kasneje praznujemo praznik Jezusovega krsta, za našo nadškofijo pa tudi to poseben dan, saj bodo bogoslovci, ki se pripravljajo na prejem zakramenta sv. reda prejeli službe lektorata (bralca Božje besede) in akolitata (mašnega pomočnika). V hvaležnosti za njihov odgovor na Božji klic okrepimo molitev za nove duhovne poklice in svetost duhovnikov!

Svetovni dan migrantov in beguncev v Cerkvi obeležujemo 14.1. Papež je napisal poslanico z naslovom: “Sprejeti, zaščititi, pospeševati ter integrirati migrante in begunce” preberete pa jo lahko na straneh Katoliške Cerkve.

Od 18. do 25. januarja obhajamo teden molitve za edinost kristjanov. Veselimo se, da se bomo lahko spet na globlji način povezali z bratskimi pravoslavnimi, evangeličanskimi in drugimi krščanskimi Cerkvami. Sklep tedna molitve za edinost kristjanov bo v ljubljanski stolnici, 25.1. ob 18.30.

20. 1. bo v Zavodu sv. Stanislava ob 9.30 srečanje kolednikov, ki so sodelovali v koledniški akciji.

Še en bogat mesec bomo počasi zaključili z nedeljo Svetega pisma. Slovensko biblično gibanje pripravlja srečanje tudi v naši nadškofiji, torej v nedeljo 28.1., ob 15.00, v Antonovem domu na Viču, kjer bosta gosta akademik prof. dr. Jože Krašovec in dr. Iva Nežič Glavica.

Morebiti smo kakšen dogodek izpustili. Lahko nas opomnite na elektronski naslov: [email protected].

Bogato praznovanje naj bo pospremljeno tudi z notranjim doživljanjem vseh praznikov in dogodkov.

Objavljeno 04. 01. 2018

Podobni prispevki