Polni zagona in pod vtisom taizejskega romanja, ki je v zadnjih dneh preteklega leta potekalo v Ljubljani, smo vstopili v novo leto 2024. Naj bo polno Božjega blagoslova in Gospodove bližine. Občutimo jo tudi preko praznikov:

V soboto, 6. januarja, praznujemo praznik Gospodovega razglašenja, ki v ljudski govorici velikokrat dobi ime sveti trije kralji. Dan pozneje, v nedeljo, 7. januarja, je nedelja Jezusovega krsta. Ob koncu meseca pa je še praznik spreobrnjenja apostola Pavla in sicer v četrtek, 25. januarja.

Poleg tega pa vabimo na naslednje dogodke, oz. spomnimo na pomembne dni v prvem letu tega leta.

Katoliška mladina vabi k pobožnosti prvega petka. Pridružite se jim lahko v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani, v petek, 5. januarja, ob 6.30.

Ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM, bo v župnijski cerkvi v Dobu, v nedeljo, 7. januarja, ob 15. uri podelil zakrament diakonskega posvečenja bogoslovcu Matjažu Venti ter službo lektorja bogoslovcu Roku Gorniku.

V ponedeljek, 8. januarja, bo na Teološki fakulteti potekalo slovensko patristično popoldne, s pričetkom ob 17. uri. Naslednji dan, v torek, 8. januarja pa Katoliška mladina vabi na Večer+, na Vič, ob 19. uri. Iz istega naslova vabijo tudi na javno molitev rožnega venca, ki bo na Kongresnem trgu v Ljubljani, v petek, 12. januarja, ob 6.30. Zvečer tega dne pa vabijo na Brezje vse bolnike z rakom, molitev se začne ob 17.30.

13. januarja, v soboto, se spominjamo obletnice, ko je Vatikan priznal našo suverenost in samostojnost. Ta dan dopoldne vabijo tajnike ŽPS naše škofije na srečanje, ki bo od 9. ure dalje potekalo v župniji Ljubljana – Koseze.

Med 18. in 25. januarjem bo potekal teden molitve za edinost kristjanov. Prav tako do 25. januarja, pa bo, od 20 januarja dalje, potekal Svetopisemski maraton. V nedeljo, 21. januarja,  bomo obeležili nedeljo Božje besede. Na praznik spreobrnjenja apostola Pavla, 25. januarja, pa ste vabljeni k molitvi večernic, v cerkev Sv. Trojice v Ljubljani, ob 18. uri.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 04. 01. 2024

Podobni prispevki